Terve.fi

Miten voisin uusia DHEA-lääkkeen reseptin?

Jukka Sirén

LKT, ylilääkäri

Jukka Sirén

Kysymys:

Hei,

Minulla on diagnosoitu kilpirauhasen rT3-ongelma ja lisämunuaisen vajaatoiminta. Lääkitykseni on toiminut erittäin hyvin. Mitään ongelmia ei ole ollut. Minun DHEA-lääkkeeni pääsivät loppumaan. Työterveyslääkärini kieltäytyi kirjoittamasta minulle reseptiä, vaikka S-DHEA arvoni on 6.4 (viitearvojen ollessa min 9 ja max 38). Mistä voisin saada reseptin DHEA-lääkkeestä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei, DHEA-lääkitys näyttää olevan muotilääke, jota haluavat käyttää  myös henkilöt, joilla ei ehkä aivan oikeasti ole siihen lääketieteellistä tarvetta. Suosittelisin, että ottaisit yhteyttä siihen sisätautilääkäriin (endokrinologiin), joka sinulle alun perin tätä lääkitystä on määrännyt. Mikäli sinulla ei ole muuta yhteydenottokanavaa, suosittelen olemaan uudelleen yhteydessä työterveyslääkäriisi ja pyydä häntä tekemään lähete endokrinologian poliklinikalle lähimpään keskussairaalaan lisämunuaisen vajaatoiminnan lääkityksen arvioimista varten.

Julkaistu: 11.9.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.