Kauneus & Terveys

Miksei hierojalle kuumeisena?

Antto Kajava

Työterveyslääkäri

Antto Kajava

Kysymys:

K&T:n numerossa 13 oli juttu eri hierontamuodoista. Jutussa mainittiin, ettei kuumeisena saa mennä hierontaan, muttei kerrottu miksi. En ole koskaan kuullut syytä tähän, vaikka usein tuon kiellon näkeekin lehdissä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kuume katsotaan tulehdustilan oireeksi. Se on merkki immuunijärjestelmän ponnistelusta tulehdusta vastaan. Hieronta aiheuttaa lihaksistolle aina tietynlaisen kuormituksen, koska sen seurauksena tulee lihaskudokseen myös pieniä kudosvaurioita. Normaalitilassa keho korjaa nämä ongelmitta. Kuumeisen hieronta aiheuttaa siis elimistön vastustuskyvylle lisätöitä sen ponnistellessa itse kuumeen aiheuttajaa vastaan.

Julkaistu: 11.12.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.