Kauneus & Terveys

Laihduttajan uudet vaatteet

Julia Suikki

Muotitoimittaja

Julia Suikki

Kysymys:

Millaisia vaatteita minun kannattaa etsiä, jotta ne imartelisivat uutta, aikaisempaa sutjakampaa vartaloani? Nyt, kun vihdoin olen saanut karistettua ylimääräiset kilot, tahtoisin vaatekaappiini sellaisia vaatteita, joissa näytän hyvältä.Uskoisin, että minulla on päärynävartalo. Erityisesti reidet ovat isot suhteessa ylävartalooni. Miten voisin korostaa parhaita puoliani?Opiskelen, eivätkä vinkit toimistolookkiin oikein kolahda – ainakaan vielä. Tykkään mekoista ja pukeudun melko naisellisesti mutta hieman räväkästi. Nykyään kaupoissa myydään lähinnä isoja tunikoita, jotka vaativat pitkät, hoikat jalat. Minun 164 sentin pituuteni ja vartaloni eivät oikein sovi tähän vaatimukseen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos olet päärynävartaloinen, oletan, että sinulla on pienet hartiat ja rinnat ja pieni vyötärö suhteessa reisiin ja peppuun. Perussääntönä voisin sanoa, että pidä alaosat yksivärisinä ja simppeleinä. Suosi suoria housuja, bootcutfarkkuja ja A-mallisia hameenhelmoja. Yläosissa taas saa olla runsaasti yksityiskohtia, kuten kuvioita, röyhelöitä, nappeja, puhvihihaa ja vaakaraitaa. Muhkeampi yläosa tasapainottaa kokonaisuuden, ja vartalon mittasuhteet muuttuvat tasapainoisiksi. Muista myös, että V-kaula-aukko antaa yläkeholle pituutta ja linjakkuutta.Korosta myös vyötäröä, kun sinulla sellainen on. Panosta siis istuviin alaosiin. Voit myös korostaa rintoja kunnon push-up-liiveillä, jolloin vartaloon saadaan X-kurvikkuutta. Kunnon korot ovat myös helppo tapa muuntaa mittasuhteita. Kun jalat saavat lisäpituutta, ne näyttävät myös hoikemmilta. Voit olla tyyliltäsi aivan mitä haluat, kunhan muistat nämä vinkit, eli ostoksille vain ja unohda toimistotyyli!

Julkaistu: 29.3.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.