Taas tuli tehtyä ei niin hyvä kiinalaisen ruoan tekele kotosalla. Ostin kanaa, vihanneksia ja uncle bens kastikkeen, mut ei toiminut. Olisiko vinkkejä, miten saisi kiinalaisen maistumaan kotitekoisenakin? Kiitos!
Moi!
Veikkanpa, että jos teet kastikkeen itse, onnistut paremmin autenttisen maun metsästyksessä. Tässä hyvän ystäväni Tuin kiinalainen yksinkertainen kastikeresepti kokeiluusi! Lisää kastike wokattujen liha- ja kasvissuikaleiden joukkoon. Halutessasi voit maustaa kastikkeen esimerkiksi tuoreella chilillä. Jos kastike on liian paksua, lisää kastikkeeseen vettä.
Teresa
Hapanimelä dippikastike:
1 ½ dl vettä 2 rkl sokeria 1 tl suolaa ¼ tl jauhettua valkopippuria 3 rkl valkoviinietikkaa 3 rkl tomaattisosetta 2 tl maizenaa vesitilkkaan sekoitettuna
Pane kaikki kastikkeen ainekset pieneen kattilaan paitsi maizena. Kiehauta liemi, suurusta maizenalla, joka on sekoitettu vesitilkkaan ja hauduta kastiketta noin minuutin ajan. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.