Terve.fi

Hirmuinen täiongelma, johon mikään ei auta

LT, lastentautien erikoislääkäri

Jarmo Salo
Julkaistu 7.10.2011

Kysymys:

Hei,

olen kärsinyt nyt jo kolme kuukautta päätäistä. Olen kokeillut kaikki mahdolliset Suomesta saatavilla olevat täintorjuntatuotteet ja kaikki mahdolliset vaihtoehtohoidot, mitä olen internetin ihmeellisestä maailmasta löytänyt. Olen käynyt kerran terveyskeskuksessa, jossa sain erittäin epäasiallista palvelua. Sain kuitenkin Stromectol- kuurin, josta siitäkään ei ollut apua. Olen nyt kolmen kuukauden ajan kammannut täikammalta hiuksiani parhaimmillaan useiden tuntien ajan lähes joka ilta. Omistan viisi erilaista täikampaa ja nypin saivareita myös käsin hiuksistani. Mikään ei auta. Onko enää muuta vaihtoehtoa kuin vetää kaljuksi? Auttaisiko antibiotti- kuuri täinhäätövalmisteiden tehoon? Onko olemassa muuta reseptillä saatavaa vaihtoehtoa kuin Stromectol?

Näytä vastaus

Vastaus:

Todennäköisin syy täiongelma pitkittymiseen ja uusiutumiseen on uusi tartunta. Antibiooteilla ei ole täihin mitään vaikutusta, ivermektiini on se reseptillä saatava lääke. Paikallisvalmisteita on monenlaisia ja niiden kaikkien teho on hyvä. Hoito on tärkeää ottaa ainakin kahdesti (viikon väli), jotta myös saivaremuodossa olleet täit saadaan hoidettua. Mikäli täistä ei kerta kaikkiaan pääse muuten eroon, hiusten leikkuu tehoaa varmasti. Aivan kaljuksi ei tarvitse leikata, täit eivät selviä all 1 cm pituisissa hiuksissa.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.