Terve.fi

limatulpasta

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri

Julkaistu: 28.5.2007

Kysymys:

Minulla tuli rv 34+1 limatulppa. edellisenä päivänä olin lääkärissä joka teki sisätutkimuksen; kohdunsuu hieman pehmentynyt, sormelle auki ja kanavaa jäljellä 2,5cm (lähtötilanne4cm.) nyt olen viikolla 36+3. Supisteluja on ollut joka päivä, tiheästi ja säännöllisestikin. rauhoittuu yleensä levossa. silloin tällöin mukana joku kipeäkin supistus. milloinhan vauva syntyy? täytyykö olla kokoajan valmiina lähtemään? olen kuullut että synnytys käynnystyy yleensä lapsivesien menolla limatulpan irtoamisen jälkeen, pitääkö paikkaansa? kiitos vastauksista!

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei,

Ei ole mitään keinoa ennustaa varmaa päivää, milloin synnytys käynnistyy. Sinun täytyy vain jaksaa odottaa, milloin supistukset eivät enää lakkaa levossa ja sinulle alkaa tulla pikkuhiljaa kipulääkkeen tarve ja sitten on aika lähteä s-saliin.

Limatulpan irtoamisen jälkeen synnytys voi käynnistyä ihan miten vain, siinä ei ole mitään sääntöjä.

Onnea matkaan…

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.