Terve.fi

Seksi uudessa suhteessa

Annukka Lavikainen

Seksuaaliterapeutti

Kysymys:

Hei! Olen 24v. nainen, olen nyt muutaman kuukauden tapaillut kaikin puolin mukavaa pari vuotta vanhempaa miestä, ja olemme koittaneet seksiä muutaman kerran. Olen kovin hidas lämpenemään ja enkä vielä oikeen kostu. Ennen olen kompensoinut asiaa kostuttamalla suullani hyväilemällä miestä, mutta tämä kaveri ei selvästi pidä siitä, eikä ole oikeen aktiivinen muuhun. Ehkä häntäkin jännittää? Liukuvoiteen käyttö ei tunnu kovin romanttiselta, mutta jollakin olisi kiva saada eka kerta ohi. Mies kyllä kutittelee ja hellii yleisesti paljon, mutta tunnun kyllästyvän nopeasti. Mikä neuvoksi?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei. Kiitos kysymyksestäsi. Voisiko seksin aluetta rauhoittamalla ja tutustumalla lisää kumppaniisi olla positiivisia vaikutuksia tilanteeseen? Yhdyntää ei tarvitse kiirehtiä koska yleensä se onnistuu parhaiten silloin kun parisuhteen kommunikointi, turvallisuus, luottamus ja tunteet ovat tyydyttäviä molemmille. Myös keskustelu kumppanin kanssa siitä mistä sinä pidät ja mitä seksin suhteen toivot voi poikia hedelmällisen keskustelun ja lähentää teitä lisää. Näin molemmat myös oppivat tuntemaan toistensa toiveet, pelot, halut jne. Tämä lieventää yleensä yhdyntään ja seksiin liittyvää jännitystä ja suorituspaineita. Mieti mitä kaipaat ja haluat esileikin ja seksin suhteen. Itse yhdyntä on vain yksi osa seksiä ja sinun onkin hyvä muistaa, että nautintoa ja tyydytystä voidaan antaa ja saada myös monilla muilla tavoin.

Liukuvoiteen käytöstä voi tehdä myös mukavan, yhteisen leikin. Silikonipohjaisia liukuvoiteita voidaan hieroa vartalolle ja liukuvoiteeksi sopivat myös useimmat hierontaöljyt (edellyttäen että ehkäisynä on jokin muu kuin kondomi. Kondomi haurastuu öljymäisistä voiteista). Esileikiksi sopii esimerkiksi kokovartalohieronta öljyllä tai silikonipohjaisella liukuvoiteella. Öljyllä tai liukuvoiteella voidaan hyväillä myös intiimialueita ja näin liukasteen lisääminen tapahtuu mukavalla ja miellyttävällä tavalla. Liukuvoiteisiin voi tutustua yhdessä vaikkapa internetissä tai käymällä erotiikkavälineliikkeessä. Liukuvoiteen hankkiminen voi näin olla mukava, yhteinen hetki joka vähentää sitten itse liukuvoiteen käyttöön liittyvää jännitystä.

Kerroit kysymyksessäsi, että kyllästyt nopeasti miehen kutitteluun ja hellimiseen. Mitä tällä tarkkaan ottaen tarkoitat? Mihin kyllästyt? Mikä tunne kyllästymisen takana voisi olla? Parisuhteessa on tärkeää olla hellimistä ja läheisyyttä ilman minkäänlaista seksuaalista taka-ajatusta, mutta myös intohimon värittämiä vietteleviä katseita, kosketuksia jne. Näistäkin asioista on hyvä puhua parisuhteessa.

Keskustelu omista toiveista ja haluista sekä tutustuminen kumppaniisi voi auttaa tilannetta eteenpäin.

Ystävällisin terveisin Annukka Lavikainen

Julkaistu: 25.3.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.