Terve.fi

Lihansyöjä

Ruoka- ja ravintoasiantuntija

Julkaistu: 22.7.2009

Kysymys:

Mistä oikeasti tunnistaa esim. jauhelihasta että se on varmasti tuoretta ja suomalaista? Lehdissä on paljon pakastetusta lihasta ja kaikesta muusta tälläisestä! Onko turvallista syödä lihaa enää? Onko ehdottaa takuu merkkejä joiden liha on tuoretta ja suomalaista?
Näytä vastaus

Vastaus:

Moi!
Suomalainen pakattu liha on kyllä hyvin merkattu suomilipulla tai muulla vastaavalla virallisella merkinnällä. Haasta oma ruokakauppiaasi työhön suomalaisen lihan ja muidenkin raaka-aineiden puolesta ja vaadi tuoretiskiin ja pakattuihin lihoihin mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita. Tutustu myös kauppahallien lihatarjontaan, siellä tekee hienoja löytöjä!
Teresa

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.