Terve.fi

yskästä

keuhkosairauksien ja työterveyshuollon erikoislääkäri

Esko Kurttila

Kysymys:

Olen 27-vuotias nainen ja ongelmana on kuiva yskä joka alkoi noin kolme kuukautta sitten. Välillä yskin niin paljon että tulee oksennukset, kun en pysty lopettamaan yskimistä. Tuntuu että oikealla puolella kurkussa on jokin kuiva kohta, jota kutittaa. Etenkin jos menen makuu asentoon vasemalle kyljelle, niin yskiminen alkaa heti. Myös ruuan, tupakoimisen ja syömisen jälkeen alkaa yskittämään. Öisinkin herään useasti yskimään.

Näytä vastaus

Vastaus:

Syömisen jälkeen alkava yskä voi viitata siihen, että mahalaukusta nousee hapanta eritettä ruokatorveen, joka ärsyyntyy ja aikaansaa yskää. Tupakointi sinun tulisi lopettaa, koska se itsessään voi jo aiheuttaa yskää. Neuvoisin, että kävisit lääkärin vo:lla, joka voi myös katsoa kurkkuun, että näkyykö siellä poikkeavaa.

Julkaistu: 21.1.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.