Terve.fi

Voiko tämä olla lymfoomaa?

Julkaistu 21.11.2006

Kysymys:

Olen 28-vuotias nainen, jolla on kolme alle kouluikäistä lasta. Minulla on ollut noin kolmen kuukauden ajan ihon kutinaa ja yöaikaan esiintyvää, lakanat kastelevaa hikoilua. Olen myös laihtunut ja jotenkin käyn melko usein ”ylikierroksilla”. Toisaalta taas olen välillä tosi väsynyt ja voisin nukahtaa joka ilta ennen yhdeksää. Oireet alkoivat huomaamatta ja minusta tuntuu, että ne ovat pahentuneet viimeisen kuukauden aikana. Mitään omituisia patteja en ole huomannut kaulallani. Välillä muuten tuntuu, ettei ruoka mene kunnolla alaspäin niellessä. Voivatko nämä oireet olla lymfoomaa? Luin siitä aika vasta netistä ja ainakin osa oireista täsmäsi.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tällä perusteella on hankala sanoa, onko sinulla lymfoomaa, sillä muutkin syyt voivat aiheuttaa kuvaamiasi oireita. Joskus esimerkiksi kilpirauhasen toimintahäiriöissä voi esiintyä monenlaisia oireita. Voisi olla parasta, että varaat ajan omalle terveyskeskuslääkärillesi tilanteen selvittelemiseksi. Hän suorittaa perustutkimukset ja ohjaa sinut sitten tarvittaessa erikoissairaanhoitoon lisäselvittelyihin.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.