Terve.fi

Valkaistu hammas tummuu, mikä avuksi?

HLT, kliinisen hammashoidon erikoishammaslääkäri (protetiikka ja purentafysiologia)

Maarit Salonen-Kemppi
Julkaistu: 14.6.2012

Kysymys:

Valkaisutin hammaslääkärin vastaanotolla hampaani kaksi vuotta sitten. Tulos on aluksi oikein hyvä, mutta nyt minusta tuntuu, että hampaan väri on tummunut. Voiko valkaisua tehdä uudelleen, vahingoittaako se hampaan pintaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Voit valkaista hampaasi uudelleen joko vastaanotolla tai sitten pyydät, että sinulle valmistetaan yksilölliset valkaisulusikat, joilla voit suorittaa kotivalkaisua. Nykyisissä valkaisuaineissa on hampaan pintaa suojaavia aineita ja eri kotikäyttöön tarkoitetut valmisteet soveltuvat joko lyhytaikaiseen tai yökäyttöön. Jokaisella tekniikalla hampaan pinta aluksi kuivaa ja näyttää hyvin valkoiselta. Kun hampaan kosteus on tasaantunut, nähdään vasta lopullinen hoitotulos.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.