Terve.fi

Tupakointi ja yskä

Tupakointi ja yskä

Esko Kurttila

keuhkosairauksien ja työterveyshuollon erikoislääkäri

Esko Kurttila

Kysymys:

Olen tupakoinut pian 30 vuotta säännöllisesti n. askin vuorokaudessa. Pikkuhiljaa rasituksessa olen huomannut hengästyväni helpommin, eikä enää porrasvälin nousu suju yhtä ripeästi kuin aikaisemmin. Kärsin myös jatkuvasta limaisuudesta ja yskästä. Minulla ei ole lääkityksiä käytössä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tupakointivuosia sinulla on runsaasti ja on mahdollista, että olet sairastunut keuhkoahtaumatautiin, jonka yksi oire on rasitushengenahdistus. Limaisuus ja yskä ovat myös sairauden oireita. Varaa aika lääkäriin. Keuhkojen rtg-kuva ja keuhkojen toimintakokeet tulisi katsoa viipymättä. Suosittelen myös tupakoinnin lopettamista, jotta mahdollisen sairauden eteneminen voidaan pysäyttää.

Julkaistu: 11.1.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.