Terve.fi

suun ongelma - 34299

hammaslääketieteen lisensiaatti

Minna Harmainen
Julkaistu: 17.12.2008

Kysymys:

Hei! Olen jonkin ajan alkanut tuntea erittäin epämiellyttävää metallin makua suussa, ja huulissa. Tuntuu että kieli ja huulet hehkuu, kuumottaa, turvottaa. Kielen pinta on takaosassa vaaleaa peitettä. Kielen pinta tuntuu oudolle, varsinaista kipua ei ole. Kurkku on nyt alkanut kipeytyä, kaulassa on ollut jo vuoden paukama, johon lääkäri ei ole osannut antaa mitään vastausta. En tiedä liittyykö edellä mainittuun mitenkään. Mutta mitä tämä voisi olla? Mistä johtuu metallin maku suussa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei! Kuvaamasi oireet voivat johtua monestakin syystä. Suuhun näkemättä on kuitenkin mahdotonta ottaa kantaa tilanteeseesi. Suosittelen varaamaan ajan hammaslääkärille tarkempia tutkimuksia varten.

T. Minna Harmainen, hammaslääketieteen lisensiaatti

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.