Terve.fi

Suulaen ja poskien,kielen vaivat?

hammaslääketieteen lisensiaatti

Minna Harmainen
Julkaistu: 11.12.2008

Kysymys:

Hei!Minulla on ollut nyt jo useamman viikon ajan kutinaa ja kihelmöintiä kitalaessa ja kielessä.Kielen takaosasta on lähtenyt ikäänkuin riekaleita.Kitalaki on kuiva ja kieli on välillä peitteinen.Myös tuntuu nieleminen vaikealta.Olen käyttänyt aftamedia ja oral-b suuvettä,mutta ei ole auttanut.Olen käyttänyt useamman vuoden ajan ibumax600mg särkylääkettä,onko vaikutusta tähän.En tupakoi.Mitä lääkettä voisin kokeilla ilman reseptiä,kun ei millään saa aikoja lääkäriin.Kiitos vastauksesta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei! Kuvauksesi perusteella on mahdotonta sanoa mistä oireesi johtuvat. Suuhun olisi nähtävä. Oireet voivat johtua useista syistä. Suosittelen varaamaan ajan hammaslääkärin suun limakalvojen tutkimista varten.

Minna Harmainen, hammaslääketieteen lisensiaatti

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.