Terve.fi

siemennesteen muutokset suhteessa aikaan ja ejakulaatioon

Lääketieteen ja kirurgian tohtori, Nuorisolääketieteen erityispätevyys

Hannu Penttinen
Julkaistu 16.9.2011

Kysymys:

Tahtoisimme miesystavani kanssa vastauksen siihen, voiko sperma olla kirkasta ja juoksevaa ejakuloidessa jos miehella ei ole tapahtunut siemensyoksya, seksuaalista kanssakaymista, masturbointia tai yollista siemensyoksya kolmeen vuorokauteen (72h)?

Miehen sperman muutokset normaalisti:

yhden vuorokauden jalkeen edellisesta laukeamisesta: sperma on kirkasta, hieman maitomaiseen taittuvaa, hieman paksua, ei valu heti ulos emattimesta

kahden vuorokauden jalkeen edellisesta laukeamisesta: sperma on maitomaisen varista, paksumpaa ja paakkuista.

Voiko siis olla mahdollista etta kolmen vuorokauden kuluttua sperma on kirkasta ja HYVIN JUOKSEVAA, aivan aavistuksen maitomaiseen variin taittuvaa jos mies ei ole lauennut unissaan tai hereilla ollessaan tuona kolmen vuorokauden aikana?

Näytä vastaus

Vastaus:

Valitettavasti tiedossani ei ole ainuttakaan tutkimusta, jossa olisi käsitelty esittämääsi aihetta. Seimennesteestä aivan yleisesti vain todetaan, että se voi olla kirkasta. hieman sameaa, paakkuista, kellertävää, valkoista tai sen koostumus samassa siemensyöksyssä voi myös vaihdella kaikkien näiden laatujen suhteen. Siemennesteestä suurin osa koostuu eturauhasen ja rakkularauhasen eritteistä, jotka voivat olla kirkkaita tai eri asteisen sameita. Siittiösolut tulevat lisäkiveksistä, joihin niitä varastoituu koko ajan kivesten tuottamana. Siemennesteessä siittiöitä on vain 2-5 % sen tilavuudesta, joten niiden osuus tuskin vaikuttaa siemennesteen kirkkauteen tai sameuteen. Yhdyntöjen, masturboimisen tai yöllisten siemensyöksyjen vaikutusta siemennesteen laatuun tai sen koostumukseen ei ole tietojeni mukaan tutkittu. Tästä syystä en pysty antamaan varmaa vastausta kysymykseesi.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.