Terve.fi

Poskionteloiden leikkaus

LL, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri

Timo Koskenkorva

Kysymys:

Sairastan vuosittain useita poskiontelotulehduksia, joita joudutaan hoitamaan myös poskiontelopunktioilla. Hyötyisinkö poskionteloleikkauksesta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Poskionteloiden leikkaushoitoa voidaan harkita potilaille, joilla on vuosittain vähintään kolme poskiontelotulehdusta tai tulehdus jatkuu yhtäjaksoisesti yli 3 kuukautta. Ennen leikkauspäätöstä tutkitaan mahdolliset tulehduksille altistavat tekijät ja nenän alueen rakennetta selvitetään korvalääkärin tekemällä tähystystutkimuksella sekä nenän alueen viipale- eli CT–kuvauksella. Poskionteloleikkaus tehdään yleensä tähystysleikkauksena päiväkirurgisesti. Leikkaus voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Myös poskiontelokanavien pallolaajennushoito on yleistymään päin. Vaikuttaisi siltä, että tilannettasi kannattaisi selvitellä lisää ja voisit hyötyä leikkaushoidosta.

Julkaistu: 14.6.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.