Terve.fi

Poskionteloiden leikkaus

LL, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri

Timo Koskenkorva
Julkaistu 14.6.2012

Kysymys:

Sairastan vuosittain useita poskiontelotulehduksia, joita joudutaan hoitamaan myös poskiontelopunktioilla. Hyötyisinkö poskionteloleikkauksesta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Poskionteloiden leikkaushoitoa voidaan harkita potilaille, joilla on vuosittain vähintään kolme poskiontelotulehdusta tai tulehdus jatkuu yhtäjaksoisesti yli 3 kuukautta. Ennen leikkauspäätöstä tutkitaan mahdolliset tulehduksille altistavat tekijät ja nenän alueen rakennetta selvitetään korvalääkärin tekemällä tähystystutkimuksella sekä nenän alueen viipale- eli CT–kuvauksella. Poskionteloleikkaus tehdään yleensä tähystysleikkauksena päiväkirurgisesti. Leikkaus voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Myös poskiontelokanavien pallolaajennushoito on yleistymään päin. Vaikuttaisi siltä, että tilannettasi kannattaisi selvitellä lisää ja voisit hyötyä leikkaushoidosta.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.