Terve.fi

Polvi naksuu - 34653

LL, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Ville Puukka
Julkaistu 14.6.2010

Kysymys:

Hei olen 18 vuotias nuori nainen ja ongelmanani on ollut jo pari vuotta reistaillut polveni. Polvi aloitti kivun kaatuessani pahasti pyörällä ja polvi tärähti asfalttiin oikein kunnolla. Tämän jälkeen jouduin tähystys leikkaukseen, mutta mitään ei löytynyt. Leikkauksesta on kulunut jo kaksi vuotta ja polvi naksuu ja lähtee alta. Joskus polvi vetää itsensä niin lukkoon etten kykene enään kävelemään tämän jälkeen. Naksumisessa haittana on se, että se tekee kipeää jatkuvasti kävellessä. Kyseessä on vasemman puolimmainen polveni ja aikaisempia polvi vammoja minulla ei ole ollut. Mistä tämä voisi johtua?

Näytä vastaus

Vastaus:

kyseessä lienee polvilumpioruston vaurio, joka aiheuttaa tyypillisesti napsuntaa polven oikaisussa ja kipua rasitukseen korreloiden, joskus esim pitkään istuminen portaiden nousu/lasku on hankalia. kyykyyn ei tahdo päästä. paras hoito tällaiseen vaivaan on reisilihasten vahvistus, joskus lääkehoitojakin kokeillaan, olet tosin nuori potilas lääkehoitoja ajatellen. hakeudu ortopedin vastaanotolle niin vaivasi tutkitaan ja saat asianmukaisen hoidon.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.