Terve.fi

polven tähystys - 31040

Jukka Ristiniemi

dosentti, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Jukka Ristiniemi

Kysymys:

Kiitos vastauksesta, joka koski polven tähystystä, ja sen jälkeistä kiputilaa. Vastauksessa mainittiin mm. että reisiluusta puuttuu liukupintaa, ja että reisilihakset täytyisi pitää hyvässä kunnossa. Kysyisinkin vielä, minkälaiset jumppa liikkeet olisivat hyviä tässä tapauksessa ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Alkuun kuntopyöräharjoituksia, mahdollisuuksien mukaan allasjuoksua eli sellaisia harjoitteita, joissa rustopinnalle ei kohdistu kovia iskuja. Syväkyykkyharjoitteita ei kannata tehdä ainakaan vastuksilla. Kiertoliikkeet saattavat aluksi olla kivuliaita, joten esimerkiksi hiihdossa kannattaisi aloittaa perinteisellä tyylillä. Jatkossa saa harrastaa kaikenlaista monipuolista liikuntaa, esimerkiksi juoksua.

Julkaistu: 11.3.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.