Terve.fi

Pojalla sääri kipeänä

LT, lastentautien erikoislääkäri

Jarmo Salo
Julkaistu 4.8.2009

Kysymys:

Esikouluikäinen poikamme on valitellut muutaman viikon ajan pitkin päivää toista säärtään kipeäksi. Kun kysyimme, onko hän loukannut jalkansa, hän kertoi painineensa serkkunsa kanssa juhannusjuhlissa. Hän ei valita kipua yöllä, mutta viime aikoina hän on ollut väsyneempi, joten voisiko vaiva kuitenkin johtua kasvukivuista?

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos touhukkaalta pojalta kysellään jalkavaivoja edeltävistä traumoista, melkein aina keksitään jotain. Jos hän ei painimisen jälkeen valitellut kipuja, on todennäköistä, että serkun kanssa könyäminen ei liity vaivoihin mitenkään. Jalkakipujen syyn ollessa epäselvä niitä tulee selvitellä tarkemmin, varsinkin jos niihin liittyy yleisoireita (kuume, väsymys).

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.