Terve.fi

kilpirauhasen vajaatoiminta - 34342

Kysymys:

minulla todettiin vajaatiminta n. vuosi sitten, nyt epäillään että en tarvitse lääkitystä.voiko vajaatoiminnasta parantua? voiko kilpirauhanen alkaa toimimaan normaalisti?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei ja kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestä Valitettavasti kilpirauhasen vajaatoiminnasta ei voi parantua. Epäilen, että sinulla on hitaasti etenevä autoimmuunityreoidiitti, joka hiljalleen tuhoaa kilpirauhaskudoksen. Kilpirauhasarvojasi on syytä seurata esim. 6-12 kk välein ja mikäli niissä havaitaan vajaatoimintaa on syytä aloittaa tyroksiinitablettihoito. Onneksi vajaatoiminnan hoito on varsin helppoa ja tehokasta sekä halpaa tyroksiinitableteilla.

Julkaistu: 24.5.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.