Terve.fi

aftat - 23876

hammaslääketieteen lisensiaatti

Minna Harmainen
Julkaistu: 12.12.2008

Kysymys:

Hei! Kärsin usein major aftoista ja joskus kun niitä on kielessä tai kaksi vierekkäin esim huulessa tekisi kyllä mieli hakea sairaslomaa. Aftatabit on vaikeaa kiinnittää kieleen, sen alle ja sivuille ja aftamed spray on ainoa joka edes hieman helpottaa. Olenkin purskutellut väkevää viinaa ennen syömistä silloin kun enää lähde autolla mihinkään, töissä ei oikein voi.Olisiko näihin ongelma sftoihin liittyvää helpotusta tiedossa? t. Katja nainen 30v.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei! Kun aftoja on suussa, suosittelen välttämään voimakkaan makuisia ruokia ja juomia. Tavallinen hammastahna olisi hyvä vaihtaa sellaiseen hammastahnaan, joka ei sisallä natriumlauryylisulfaattia, ellet ole sitä jo tehnyt. Lisäksi suosittelen pyytämään omalta hammaslääkäriltä reseptin puuduteainetta sisältävää suupurskutetta varten. Ko. liuoksella voi purskutella suun ennen syöntiä, jolloin syöminen helpottuu aftojen puutuessa, eikä sen käyttö estä autolla ajamista.

Minna Harmainen, hammaslääketieteen lisensiaatti

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.