Terve.fi

7-vuotias poika

LT, lastentautien erikoislääkäri

Jarmo Salo
Julkaistu 5.6.2003

Kysymys:

Hei !

Minulla on 7-vuotias poika, jolla on yökastelua. Hänellä on harvinainen munuaistauti, jossa on rakenteellisesti poikkeavat munuaiset. Hänelle aloitettiin minirin -suihke hoito kokeeksi jossa katsottiin onko munuaisella vastetta yhdessä lääkkeen kanssa. Suihkeen kanssa hänet saatiin kuivaksi mutta pahaksi onneksi suihkeen valmistus lopetettiin ja jouduimme siirtymään minirin -tabletteihin. Näillä ei ole mitään tehoa yökasteluun. Voisiko artikkelissasi mainitsema lääke mahdollisesti auttaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Minirin on desmopressiinin kauppanimi, eli samasta, jo käyttämästänne lääkkeestä on kysymys. Annostelutapa vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti ja kuinka suuri osa lääkkeestä imeytyy elimistöön. On siis mahdollista, että lääkemuodon vaihdon jälkeen annostus ei ole riittävä, jolloin sen nosto auttaa. Kasteluhälyttimen käyttö yhtä aikaa lääkityksen kanssa lisää myös tehoa ja sitä kannattaa kokeilla, jos lääke ei riitä. jos tabletin nieleminen ei onnistu, sen voi murskata.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.