Kauneus & Terveys

Kuivattaako teenjuonti kehoa?

Kuivattaako teenjuonti kehoa?

Anette Palssa

TtM, ravitsemusterapeutti

Anette Palssa

Kysymys:

Juon päivittäin kahdeksan kuppia teetä, yleensä mustaa teetä. Tuttavani sanoi, että tee kuivattaa kehoa ja että minun pitäisi juoda vielä erikseen vettä. Pitääkö tämä paikkansa? Onko teelaaduissa eroja tässä asiassa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Naisten kannattaisi suositusten mukaan juoda vuorokaudessa nestettä 1,5 litraa ja miesten 2. Osa määrästä voi tulla ruoan mukana muun muassa kasviksissa ja keitoissa. Nesteen tarpeeseen vaikuttaa toki liikkuminen, ilman lämpötila ja hikoilu.

Kofeiinipitoiset juomat (kahvi, musta tee, kola- ja energiajuomat) poistavat jonkin verran nestettä elimistöstä, joten yksin niillä ei riittävä nesteen saanti onnistu. 

Teelaaduissa on todella eroja. Vihreä ja valkoinen tee eivät kuivata kehoa niinkään, samoin yrttijuomat ovat hyvä vaihtoehto.

Suosittelen kuitenkin juomaan vettä, sillä kaikki teet laadusta riippumatta voivat isoina määrinä haitata muun muassa raudan imeytymistä. Osan nesteestä voi toki korvata muilla juomilla.

Julkaistu: 27.10.2015

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.