Kauneus ja Terveys

Kivulias seksi

Naistentautien- ja synnytysten erikoislääkäri

Elina Holopainen
Julkaistu: 13.1.2010

Kysymys:

Olen 22-vuotias nainen ja olen ollut usean vuoden ajan parisuhteessa kumppanini kanssa. Käytän e-pillereitä ja yhdynnässä liukkaria.Minulla on ongelma: seksikivut. Jo omilla sormilla kosketellessani tunnen kipua emättimen suulla. Kipua ei tunnu missään muualla. Yhden sormen vieminen sisään sujuu suht hyvin ilman kipua, mutta jo kahdesta sormesta tulee kipua.Haluan seksiä, mutta kivut aiheuttavat pettymyksen enkä pysty nauttimaan seksistä. Yhdynnän jälkeen alapäähäni saattaa sattua useamman tunnin ajan. Orgasmia en ole saanut koskaan. Olen yrittänyt käyttää Ceridal-öljyä, mutta siitäkään ei ole kauheasti apua. Pystynkö koskaan nauttimaan seksistä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kivulias yhdyntä voi liittyä gynekologisiin sairauksiin, mutta se voi myös esiintyä itsenäisenä oireena. Yhdyntäkipuja voivat aiheuttaa myös tulehdukset ulkosynnyttimissä tai emättimessä, joten tutkittaessa kivuista kärsivää naista on aina syytä ottaa irtosolunäyte eli papa sekä klamydia- ja hiivanäyte. Näin voidaan sulkea pois tavallisimmat aiheuttajat.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.