Terve.fi

kiveskipu

urologian erikoislääkäri

Riitta Rönkä
Julkaistu 7.3.2015

Kysymys:

Oikea kives erittäin kipeä ollut jo pitkään nyt. Välillä oli ettei kipua ollut. Kivekseen sattuu kaikki kosketus ja osumat. Seksissä sattuu tietyissä asennoissa joissa kives osuu johonkin, joutuu vältelemään esim. Takaapäin asentoa koska kipu on kova. 10 vuotta sitten käynyt viimeksi ultrassa ja nyt kävin uudestaan, mutta normaalit ovat aina olleet terveyskeskus lääkärin mukaan. Kipu on nyt tullut takaisin, ihan paikoillaan kun on niin sattuu mutta ei jos on liikkeessä. Olen saanut nuoruudessa kovan iskun siihen en tiedä onko tällä kipuun osaa. Antibiootti kuureja on syöty niistä ei apua. Krapulassa kipu on aina. syön paljon tulehduskipu lääkkeitä eikä nekään oikeen tunnu auttavan. Kivekset tuntuvat ihan normaaleilta omasta ja lääkärin mielestä, ei oikeaa kivestä voi paljon koskea kun tietää että koskee, vasemmassa kiveksessä ei kipuja. Harmittaa kun joutuu varomaan. M31

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei,

Kiveskipu on hankala vaiva. Useinkaan kivesten alueelta ei löydy mitään poikkeavaa. Kiveskipu voi olla säteilykipua lantion alueelta tai alaselästäkin. Joskus vaivan syyksi paljastuu eturauhasen pitkäaikainen tulehdus ja sen mukanaan tuoma lantionpohjalihasten jännitys. Näin ollen on syytä selvittää, voiko kipusi tulla eturauhasen alueelta, jännittyneistä lantionpohjalihaksista, suolen, virtsarakon tai alaselän alueelta. Suosittelen hakeutumaan sellaisen urologin vastaanotolle, joka on perehtynyt lantionpohjakiputilojen diagnostiikkaan.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.