Terve.fi

Kiveksen koko - 80022

urologian erikoislääkäri

Riitta Rönkä
Julkaistu 9.3.2015

Kysymys:

Hei!

mulla oli syntyessä oikea kives paikallaan mutta vasen kives oli lähelle mahaa peniksen ylä puolella, sitten n.6 vuotiaana tehtiin leikkaus iranissa ja se kives siirrettiin paikalle missä sen alunperin piti olla, nyt 22 vuotiaana tyydytyksessä vasen kives eli leikattu kives menee joskus ylös lähelle mahaa ja tulee itsestään takaisin mistä johtuu? 

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei,

Kivekset nousevat aina kiihottuessa ja erektiossa kivespussin yläosaan nivuskanavan suulle. Todennäköisesti tämä leikattu kives on leikkauksen johdosta jäänyt hiukan ylemmäksi kivespussin alueelle ja sen vuoksi nousee helposti ylös. Toinen vaihtoehto on, että tämä leikattu aiemmin laskeutumaton kives on jäänyt kehitykseltään hiukan pienemmäksi ja sen vuoksi mahtuu helpommin takaisin nivuskanavaan. Puhutaan ns. liikkuvasta kiveksestä. Ilmiö ei ole vaarallinen, kun kives palautuu normaalitilassa takaisin kivespussin alueelle. 

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.