Terve.fi

Jatkoa edelliseen - 88726

Jatkoa edelliseen - 88726

Ilkka Kuisma

Sisätautien ja yleislääketieteen erikoislääkäri

Ilkka Kuisma

Kysymys:

Hbsag oli negatiivinen alkuraskauden seulonnassa. Eli myös mahdollisesta tartunnasta seurannut immuniteetti ja Hbsab vasta-aineet olisi siirtynyt sikiöön? Näin ollen sikiö ei olisi syntynyt kantaja, vaan hepatiitin sairastaneena ja myös immuunina b hepatiitille? Tyttäreni on rokotettu vuosi sitten b hepatiitti vastaan, joten HBsab on joka tapauksessa positiivinen.

Hbcab eli core vasta-aineet sekä igm että igg oli negatiivinen vaimollani, kun pyysin häntä viime viikolla käymään, mutta en tiedä säilyykö nämä vasta-aineet kuinka pitkään?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kun vaimollasi HBsAg ja HBcAb ovat negatiiviset, on hyvin epätodennäköistä, että tyttäresi olisi sairastanut B-hepatiitin. Nyt hänellä on joka tapauksessa immuniteetti sitä vastaan.
Mikäli haluaa varmistaa, onko hänellä mahdollisesti elimistössään HB-viruksia, voi vielä tehdä HBV-DNA määrityksen. Mielestäni siihen ei ole aihetta.

Julkaistu: 13.12.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.