Terve.fi

Jatkoa edelliseen - 88726

Sisätautien ja yleislääketieteen erikoislääkäri

Ilkka Kuisma
Julkaistu: 13.12.2017

Kysymys:

Hbsag oli negatiivinen alkuraskauden seulonnassa. Eli myös mahdollisesta tartunnasta seurannut immuniteetti ja Hbsab vasta-aineet olisi siirtynyt sikiöön? Näin ollen sikiö ei olisi syntynyt kantaja, vaan hepatiitin sairastaneena ja myös immuunina b hepatiitille? Tyttäreni on rokotettu vuosi sitten b hepatiitti vastaan, joten HBsab on joka tapauksessa positiivinen.

Hbcab eli core vasta-aineet sekä igm että igg oli negatiivinen vaimollani, kun pyysin häntä viime viikolla käymään, mutta en tiedä säilyykö nämä vasta-aineet kuinka pitkään?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kun vaimollasi HBsAg ja HBcAb ovat negatiiviset, on hyvin epätodennäköistä, että tyttäresi olisi sairastanut B-hepatiitin. Nyt hänellä on joka tapauksessa immuniteetti sitä vastaan. Mikäli haluaa varmistaa, onko hänellä mahdollisesti elimistössään HB-viruksia, voi vielä tehdä HBV-DNA määrityksen. Mielestäni siihen ei ole aihetta.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.