Terve.fi

Hitaampi erektio ja pieni kipu

urologian erikoislääkäri

Riitta Rönkä
Julkaistu 28.1.2017

Kysymys:

Moi. Olen 24-vuotias. Olin typerä ja päätin kokeilla, miltä tuntuu imeä imurilla penistäni. Kokeilun jälkeen ei heti tullut mitään ongelmia. Parin päivän jälkeen huomasin, että erektion saaminen on hieman vaikeampaa. Saan kuitenkin erektion edelleen. Penikseen ilmaantui myös pieni kipu, joka yleensä poistuu erektion myötä. Se kipukin on oikeastaan enemmän nipistyksen tuntuinen. Mustelmia tai mitään muitakaan jälkiä ei näy. Kipu tuntuu sen ihopoimun (joka yhdistää esinahan terskaan) vieressä vasemmalla puolella. Kipu ei ole jatkuvaa, vaan se ilmaantuu silloin kun koskee siihen tai vetää esinahkaa taakse. Kipu kuitenkin poistuu myös kun liikuttaa esinahkaa edestakaisin vähän aikaa. Mikähän on vialla?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei, olet ilmeisesti saanut peniksen kovakouraisesta käsittelystä pienen pehmytkudosvaurion. Vamma paranee kyllä ajan kanssa. Sinun tulee välttää peniksen liiallista manipulointia ja voimakasta käsittelyä esimerkiksi itsetyydytyksen aikana. Kun erektio toimii, niin mitään isompaa vaurioita ei ole tullut. Tuollainen voimakas venytys, venyttää pehmytosia, samalla myös pinta hermoja ja oire tulee todennäköisesti siitä Vähitellen oireen pitäisi alkaa lievittymään kuukauden sisällä. Mikäli asia kovasti huolettaa, niin voit käydä esimerkiksi urologin vastaanotolla näyttämässä peniksen, jolloin hän voi arvioida onko jotain vialla.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.