Terve.fi

Hedelmöitysajankohta?

Terveydenhoitaja

Mia Astikainen
Julkaistu 26.2.2018

Kysymys:

Tässä kovasti pähkäillään raskauteen liittyviä asioita. Tapasin miehen kenen kanssa olen ollut yhdynnässä 27-28.11 sekä 9-11.12 ilman ehkäisyä ja toisen miehen kanssa 30.11 kumin kanssa. Viimeiset kuukautistet alkoivat 26.11. Kiertoni keskiarvo on 30-31 päivää. Plussan tein 20.12 ja siihen tuli merkintä raskaana 1-2vko. Varhaisultrassa viikoilla 6+4 sikiö vastasi päivälleen viikkoja,mutta nyt NT-ultrassa oli 4pv vanhempi. Kauhea stressi asiasta,kun tämän miehen kanssa nyt olemme yhdessä jonka kanssa olen siis harrastanut seksiä ilman ehkäisyä. Hän siis todennäköisin isävaihtoehto? Toisen miehen kanssa oli kumi käytössä, mutta asia jäänyt nyt mieltäni vaivaamaan, kun NT ultrassa sikiö oli 4 päivää isompi :( Haluaisin voida nauttia raskaudestani, joten onko lapsi saanut alkunsa 9-11.12? Kiitos paljon vastauksesta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei! Voit hyvin luottaa siihen, että nykyinen kumppanisi on lapsesi isä. On erittäin epätodennäköistä, että olisit tullut raskaaksi yhdynnästä, jossa käytit kondomia. Ultraäänessä raskausviikkoja korjaillaan tarvittaessa, jotta voidaan arvioida vauvan syntymää mahdollisimman tarkasti. Sikiön koon avulla, josta myös raskausviikot voidaan laskea uudelleen, seurataan myös vauvan vointia. Liian nopeasti tai liian hitaasti kasvava sikiö tarvitsee lisätarkkailua. Muutama päivä sinne tai tänne ultraäänessä ei tarkoita, että hedelmöityspäivässä olisi epäselvyyttä. Unohda epäilyksesi ja nauti raskaudesta! Hyvää kevättä teille!

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.