Kauneus ja Terveys

Yrteistä apua nivelille

Yrteistä apua nivelille
Jos nivelet vaivaavat, kokeile, saatko lisäapua elimistöä puhdistavista yrteistä.
Julkaistu: 16.6.2011

Aineenvaihdunnan sivutuotteet ovat keholle kuonaa siinä missä lisäaineet ja ilmansaasteet. Ylimääräiset kuona-aineet voivat kerääntyä niveliin aiheuttaen happamuutta ja kipua. Lue, mitä asiasta sanovat lääketiede ja naturopatia.

Lääketieteellinen näkökulma: 

Länsimainen lääketiede suhtautuu ristiriitaisesti elimistön ja ympäristön kuona-aineiden merkitykseen sairauksien laukaisijana. Luonnonmukaisuutta ja vaihtoehtoishoitoja omassa työssäänkin käyttävät lääkärit pitävät elimistön puhdistusjärjestelmän toimivuutta tärkeänä perustana sairauksien ehkäisyssä, kun taas puhtaasti koululääketieteen oppeja arvostavat lääkärit eivät tunnusta haitta-ainekuorman merkitystä terveysongelmien taustatekijänä.

Naturopaattinen näkökulma: 

Useiden sairauksien osasyyllisenä voi olla ylirasittunut elimistön puhdistusjärjestelmä, josta seuraa kuona-aineiden varastoituminen niveliin ja muihin elimiin. Suoliston, maksan, munuaisten, ihon, ja verenkierron ja lymfanestekierron hyvinvointiin ja toimivuuteen kiinnitetään huomiota ja sitä pyritään tehostamaan yrttien ja ravintolisien avulla. Pyri huolehtimaan terveellisestä ruokavaliosta, josta ideaalitapauksessa saat kaikki tarvittavat ravintoaineet. Mikäli sinulla on suurentunut tarve, ota avuksi lisäravinteet ja kysy näiden käyttöön neuvoja terveydenhuollon tai ravitsemuksen asiantuntijalta.Suoliston parantumista, immuniteettia ja ravintoaineiden imeytymistä parantavat maitohappobakteerit:- Lactobacillius acidophilus- Bifidobacterium lactis- Lactobacillius rhamnosus LGG- Colostrum- frukto-oligosakkaridit.Ota päivittäin laadukas, mieluiten frukto-oligosakkarideja ja useaa eri maitohappobakteerikantaa sisältävä valmiste.

Vatsalaukkua puhdistavat ja antimikrobiset yrtit: 

- mustajalopähkinä- kesämaruna- happomarjat eli berberismarjat- katkerot- timjami.Mustajalopähkinästä ja kesämarunasta voit valmistaa teen kaltaista hauduketta. Happomarjoja voit nauttia sellaisenaan, ja ruokiasi voit ryydittää timjamilla.

Maksan toimintaa stimuloivat ja maksasolujen uudistumista edistävät yrtit:  

- neidonhiuspuu- kurkuma- maa-artisokka- voikukka.Käytä kurkumaa, maa-artisokkaa ja voikukkaa ruoanlaitossa tai ota avuksesi niitä sisältävä ravintoainevalmiste. Neidonhiuspuusta voit keittää hauduketta.

Muut tärkeät ravintoaineet kehon puhdistuksessa: 

Glutamiini, kysteiini, glysiini, seleeni, B6- ja B12-vitamiinit, folaatti, magnesium, metioniini, koentsyymi Q10 ja lipolihappo. 

Kommentoi »