Kauneus ja Terveys

Viisikymppisen tyyli on nyt muotia!

Viisikymppisen tyyli on nyt muotia!
Mikä on menocore-ilmiö? Käytännöllisiä ja mukavia arkivaatteita. Muotivaikutteita haetaan keski-ikäiseltä naiselta.
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.10.2017

Menocore-ilmiö nousi trenditietoisten keskuuteen, kun Man Repeller -lehden toimittaja Harling Ross kirjoitti aiheesta. Menocorella viitataan tavistyylin (normcore) ja vaihdevuosien (menopause) yhdistelmään. Trendin ytimessä on siis keski-ikäiset naiset.

Nopean muodin vastaiskuna menocore viittaa käyttövaatteisiin ja elämäntyyliin, jossa pukeudutaan toimiviin ja mukaviin vaatteisiin. 

Menocore-naista ei vaihtuvat trendit kiinnosta, eikä pukeutumisesta tarvitse muutenkaan tehdä numeroa. Käsite on lavea, mutta siihen ei kuulu tuulipuku tai harkitsemattomat asukokonaisuudet. Kyse ei ole tätityylistä.

Ihanteena varakas nainen

Tyyli-idoli on elegantti, varakas nainen, joka panostaa itseensä ja hyvinvointiinsa. Itsevarman menocore-naisen sanoma onkin: “tällainen olen”. Menocore-nainen edustaa ihannekuvaa siitä, miltä haluamme näyttää keski-ikäisenä tai vanhempana.

Menocore-trendin esiinmarssi ei ole mikään yllätys. Aikuismainen, naisellinen ja mukava tyyli tarjoaa suojakilven levottomassa maailmassa. Jopa parikymppisiä muotitietoisia naisia ilmiö kiinnostaa, sillä muotitrendien tiheä vaihtuminen käy pidemmällä aikavälillä kunnon ja kukkaron päälle. 

Ehkä ”Back to basic” -ilmiön taustalla on myös ekologinen ajattelu ja kiinnostus kestävään kuluttamiseen. Kallis, mutta laadukas villapaita on parempi ostos kuin muutaman kympin akryylineule.

Mitä kuuluu menocore-tyyliin?

Ilmiön pukukoodi on laaja, ja se pitää sisällään skandinaavisen minimalistisen tyylin, jossa pukeudutaan väljiin tunikoihin, polvipituisiin neuletakkeihin ja luotetaan maanläheisiin sävyihin. Tyylin viimeistelee laadukas huivi.

Trendi-ilmiön toista ääripäätä edustavat printit, värikkäät vaatteet ja asusteet, kuten kulta- ja puukorut. Maksimaalisen kärjen tyyli-idolia edustaa Miuccia Prada, minimalistisempaa linjaa Diane Keaton.

Harling Ross kiteyttää menocore-trendin huipentuvan amerikkalaisen Eileen Fisher -vaatemerkkiin, jonka perustaja Eileen on halunnut luoda selkeitä ja laadukkaita vaatteita aikuisille naisille.

1980-luku on muutenkin menocore-tyylin ytimessä, kuten Sara Tatyana Bernstein kirjoitti Rackedin artikkelissaan. Silloin luotiin muun muassa Eileen Fisher -brändi ja Donna Karan esitteli seitsemän ”helpon vaatteen” -kokoelmansa.

Katso alta vinkkejä menocore-tyyliin.

Paita 119 e, Samsoe & Samsoe. Neuletakki 349 e, Lexington. Housut 119,90 e, Gant. Laukku 325 e, Marimekko.

Paitapusero 30 e, Lindex. Puukorvikset 39 e, Aarikka. Sormus 79 e, Dyrberg/ Kern. Nahkasaappaat 275 e, Palmroth Original. Hame 59,95 e, Marks & Spencer.

Villasekoitetakki 129,95 e, ellos. Kaulahuivi 59,90 e, Boomerang. Pipo 99 e, Samsoe & Samsoe. Nilkkurit 275 e, Palmroth Original.

Kaipaatko lisää inspiraatiota? Katso uudelleen Diane Keatonin tähdittämä elokuva Jotain annettavaa. Löydät tyylivinkkejä myös tv-sarjoista Gypsy ja Divorce.

1 kommentti