Treeni ja ravinto

Vesilasi laihduttaa paremmin kuin dieettipillerit!

Voiko kaksi lasillista vettä ennen jokaista ateriaa auttaa pudottamaan painoa? Ei tunnu uskottavalta. Kikka kuulostaa liian helpolta ja halvalta ollakseen totta.

Teksti Suvi Peltola
24.8.2010 Terve.fi

Veden juomisen ilosanomaa julistaa kuitenkin vastajulkaistu amerikkalaistutkimus. Sen mukaan noin tuopillinen puhdasta vettä voi todellakin edesauttaa laihduttamista. Tutkimuksen mukaan vettä ennen aterioita nauttineilta tippui kolmen kuukauden aikana lähes 2,5 kertaa enemmän kiloja kuin niiltä, jotka pudottivat painoaan pelkästään syömisiään tarkkailemalla.

Kalorivapaata vatsantäytettä

Dieettipillereiden teho (tehottomuus?) perustuu niiden kykyyn estää rasvaa imeytymästä kehoon tai siihen, että hillitsevät aivojen ruokahalua sääteleviä osia. Vesi sen sijaan toimii paljon suoraviivaisemmin. Se yksinkertaisesti niellään vatsaan, jolloin vatsa täyttyy.

Ja kas, sen jälkeen ei enää jaksakaan popsia suuria määriä ruokaa!

Kylmä, ehkä jääpaloilla viilennetty vesi on kaiken lisäksi raikasta ja hyvää. Parasta vedessä kuitenkin on se, ettei se sisällä lainkaan kaloreita. Tutkija Brenda Davy Virginia Teknillisestä yliopistosta rohkaiseekin kaikkia juomaan vettä.

- Enemmän vettä ja vähemmän sokerisia, runsaskalorisia juomia. Niin yksinkertaisesti voi helpottaa painonpudotusta.

Päivittäin jopa 300 kaloria vähemmän!

Aiemmassa tutkimuksessaan tohtori Davy havaitsi, että aterian alle vettä nauttineet söivät joka aterialla noin 75-90 kaloria vähemmän. Ei ehkä kuulosta paljolta, mutta jos vettä muistaa juoda ennen jokaista päivän ateriaa, saattaa hyvinkin malttaa olla syömättä jopa 300 kaloria normaalia vähemmän!

Myös vesipitoisten ruokien syöminen saattaa edesauttaa painonhallintaa. Esimerkiksi hedelmät, vihannekset ja puuro täyttävät mahan nopeasti, eivätkä sisällä suuria määriä kaloreita. Lisäksi on syytä muistaa, ettei vettäkään pidä juoda liikaa.

Jos ihminen juo liikaa vettä, eivät munuaiset pysty toimimaan tarpeeksi nopeasti poistaakseen ylimääräistä veden elimistöstä. Tällöin veri ohenee ja sen suolapitoisuus vähenee. Suolattomampi vesi on haitallista soluissa ja elimille, erityisesti aivoille, ja se voi aiheuttaa jopa hengenvaarallista aivojen turpoamista.

Lue lisää:

Laihduttaja, näin hillitset herkkuhimon

Onko terveellinen ruokavaliosi epäterveellinen?

Pikadieetit vahingoittavat terveyttä

Näitä et löydä terveellisestä ruokavaliosta

Pari kiloa kevyemmäksi – lue vinkit

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi