Terve.fi

Vertaistukea harvinaiseen syöpään sairastuneen omaiselle

Vertaistukea harvinaiseen syöpään sairastuneen omaiselle
Julkaistu: 6.8.2012

Tänä vuonna on ilmestynyt aihepiiriä koskettava Harvinaiset-kirja. Kirjaa jaetaan veloituksetta, vertaistukitarkoituksessa. Sen on julkaissut lääkeyhtiö Novartis Finland Oy.

Kirjan sivuilla kymmenen syöpäpotilaan läheistä kertoo tarinansa siitä, miten harvinainen syöpä muutti heidän elämänsä. Yksi heistä on Ari.

Valokuvanäyttely kiertää sairaaloissa

Hiljakkoin myös kirjaan kytkeytyvä valokuvanäyttely aloitti kierroksensa Suomen yliopistosairaaloissa. Valokuvaaja Juha Törmälän ottamat kuvat ovat 6.8.2012 alkaen esillä Oulun yliopistollisessa sairaalassa sädehoidon yksikön odotusaulassa. Näyttely pidetään henkilökunnan, potilaiden ja vierailijoiden nähtävänä elokuun ajan, ja sen tarkoituksena on toimia vertaistuen välineenä syöpään sairastuneiden läheisille.

Oulusta valokuvanäyttely jatkaa syyskuun alussa Tampereelle ja viimeisenä Turkuun. Kiertue lähti toukokuun alussa liikkeelle Helsingistä.

Kirjaa saa myös netistä tilaamalla

Näyttelyn yhteydessä jaetaan veloituksetta Harvinaiset-kirjaa vertaistukikäyttöön. Kirjan on kirjoittanut toimittaja Vuokko Maria Nummi ja toimittanut viestintätoimisto Cocomms.

Harvinaiseen syöpään sairastuneen läheiset auttavat sairastunutta etsimään ja käsittelemään vähäistäkin tietoa, joka hämmentää ja pelottaa. He siirtävät usein omat tarpeensa syrjään. Joskus on vaikea puhua asiasta, josta lääkäritkin tuntuvat tietävän hyvin vähän.

Vähitellen hoivaaja löytää oman roolinsa ystävänä, puolisona, lapsena, vanhempana – omana itsenään.

Jutun ohessa olevan läheisen kuvan on ottanut Juha Törmälä.

Lähteet: MyNewsDeskin tiedote Harvinaiset-valokuvanäyttelystä 6.8.2012, MyNewsDeskin tiedote Harvinaiset-kirjasta 25.4.2012 

Kommentoi »