
Hyvinvointi
Vatan ruokavalio
Yleisesti vatan tulee syödä tukevasti lämmintä, makeaa, hapanta ja suolaista, kevyesti paistettua ruokaa
Kaikki uppopaistettu ruoka nostattaa pittaa. Koska pitta tyyppien ruuansulatus on voimakasta on heidän hyvä ottaa välipalaa aika ajoin ettei nälkä pääse yllättämään.
Öljyt
- Käytä: Ghee, seesamiöljy, oliiviöljy etc.
- Vältä: Kaikki öljyt alentavat vataa
Maitotuotteet
- Käytä: Kaikki
- Vältä: Kylmät maitotuotteet
Vihannekset
- Käytä: Porkkana, peruna, parsa, vihreät pavut, kesäkurpitsa, palsternakka, selleri, peruna, punajuuri, lanttu, fenkoli, pinaatti
- Vältä: Parsakaali, kukkakaali, brysselinkaali, valkokaali
Hedelmät
- Käytä: Mango, taateli, päärynä, omena (keitetty), avokado, persikka, meloni, banaani, marjat, sitrushedelmät, kirsikka, viikuna, luumu
- Vältä: Päärynä, omena, granaattiomena, puolukat
Viljatuotteet
- Käytä: Valkoinen riisi, vehnä, kaura, quinoa, speltti – kaikki keitettynä/liotettuna
- Vältä: Ruis, ohra, tattari
Mausteet ja yrtit
- Käytä: Inkivääri, valkosipuli, fenkoli, kurkuma, kumina, kardemumma, korianteri, fenkoli, pippuri, basilika, sinapinsiemen, minttu, rosmariini, timjami, oregano, mineraalisuola, merisuola
- Vältä: Chilipippuri, neilikka
Linssit ja pavut
- Käytä: Mung pavut (halkaistut ja kokonaiset), punaiset linssit, tofu
- Vältä: Kaikki pavut ja herneet
Pähkinät ja siemenet
- Käytä: Kaikki paitsi maapähkinä
Liha
- Käytä: Kana, kalkkuna, kala, muna
- Vältä: Punainen liha
Makeutusaineet ja lisukkeet
- Käytä: Sokeri, jaggery, hunaja (-), siirappi
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat