Värjää kulmakarvat kotikonstein

Värjää kulmakarvat kotikonstein
Kaipaatpa pientä viilausta tai isoa remonttia, meillä on ratkaisu. Lue varmat vinkit, joilla saat kauniit kulmakarvat kotikonstein.
2.9.2015

Aloita kulmien muodonmuutos värjäämällä. Kun jokainen luonnostaan vaaleakin karva näkyy kunnolla, sinulla on enemmän mahdollisuuksia muotoiluun ja nyppiminen helpottuu.

1. Valitse sopiva väri kulmakarvoihin. 

Hyvä väri kulmien värjäämiseen on neutraali harmaaseen taittuva ruskea. Tavoittele sävyä, joka on yhtä syvä kuin hiustesi tyvikasvu tai muu tummin osio.Vaalean kannattaa valita viileän ruskea väriaine tai sekoittaa lämpimään ruskeaan harmaata. Tummatukkainen voi käyttää harmaan sijasta ripauksen mustaa. Luonnostaan punatukkaista pukee lämmin ruskea.Väripakkauksen lisäksi tarvitset pienen sekoituspurkin, siron ja jämäkän viistopäisen levityssiveltimen ja vahamaista voidetta tai vaseliinia ihon suojaksi.

2. Jos värjäät kulmakarvat kylpyhuoneessa, suojaa pesuallas.  

Kulmaväri voi värjätä lavuaarin pysyvästi. Suojaa myös iho kulmien ympäriltä levittämällä sille reilusti vaseliinia. Jos rasvaa tarttuu karvoihin, pyyhi se pois. Levitä pakkauksen ohjeiden mukaan sekoitettu väriaine kulmakarvoihin siveltimellä. Käytä väriä tuhti kerros, jotta se tarttuu jokaiseen karvaan.

3. Tarkkaile vaikutusaikaa. 

Kun värjäät ensimmäistä kertaa, ole varovainen vaikutusajan kanssa.

Tutkaile väriä värjäyksen aikana pyyhkimällä värimassa pois osasta kulmia. Levitä se tarvit­taessa takaisin, jos kaipaat voimakkaampaa väriä.

4. Peitä kulmat muovikelmunpaloilla. 

Jos sinulla on jäykkiä, harmaita karvoja, jotka eivät tahdo pysyä värimassan seassa vaan ponnahtavat pystyyn, peitä kulmat väriaineen vaikutusajaksi muovikelmunpaloilla. Näin väriaine pysyy kaikkien karvojen päällä ja lopputuloksesta tulee tasainen.Usein kulmakarvojen loppupää on alku­osaa vaaleampi. Kulmien hännissä värin voi antaa vaikuttaa hiukan pidempään. Jos kulmakarvojen alku on hyvin tumma, ilme näyttää helposti tahattomasti tuimalta ja jopa vihaiselta. 

Lue myös:

Kommentoi »