Vaniljainen riisipuuro

Vaniljainen riisipuuro
Keitä suussa sulava puuro soija-vanilja -juomaan ja koristele pinta aprikooseilla.
6.3.2015

VANILJAINEN RIISIPUURO 

2 dl                puuroriisiä5 dl                vettä½ tl                suolaa7,5 dl             soijaista vaniljajuomaa 2 prk              soijaista ruoanlaittovalmistetta tai muuta ruoanvalimistuskermaa

Aprikoosilisuke:

16 kpl            kuivattua aprikoosia3 dl                appelsiinimehua3 rkl               hunajaa

1. Kiehauta riisi, vesi ja suola. Anna kiehua parin minuutin ajan.2. Lisää joukkoon soijainne vaniljjuoma ja anna kiehua kannen alla erittäin pienellä lämmöllä noin 40 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes riisi on kypsää.3. Kiehauta puuron kiehuessa aprikooseja appelsiinimehun ja hunajan kanssa 10 minuuttia ja jätä ne liemeensä huoneenlämpöön ”turpoamaan”. Tämän voit tehdä jo edellisenä päivänä, jos haluat.4. Lisää puuron joukkoon ruoanlaittovalmiste ja keitä vielä viisi minuuttia keskilämmöllä, kunnes puuro sakeutuu. Anna puuron levätä viisi minuuttia ennen tarjoilua. Nauti puuro lämpimänä aprikoosien kera. Voit tarjota riisipuuron vaihtoehtoisesti kylmänä, kuten Italiassa on tapana. Mikäli tarjoat puuron kylmänä, keitä sitä ruoanlaittovalmisteen kanssa vain noin kolme minuuttia, niin se säilyy mehevämpänä tarjoiltaessa.

Kommentoi »