Terve.fi

Välttele näitä miestyyppejä

Välttele näitä miestyyppejä

Arkeen paluun myötä rauhalliset koti-illat alkavat hiljalleen mennä pitkittyneiden juhlien edelle. Mutta entä jos vierelleen haluaisi miehen, eikä näköpiirissä ole ketään? Miehenmetsästys on kuitenkin vaativaa puuhaa, joka vaatii aikaa ja hermoja. Pikkuhiljaa arvostelukyky pettää ja löhöilykaveriksi valikoituu omituinen hiippari.
Teksti Anna-Tuulia Hautala
Mainos

Mitä tältä tilanteelta voi välttyä? Lifescript.com kokosi seitsemän miestyyppiä, joita ehdottomasti kannattaa vältellä. Heitä ei halua nähdä koko loppuelämänsä ajan.

1. Ikuinen poikamies

Tämä mies on hyvätapainen, älykäs, komea ja osaa suudella niin, että sukat pyörivät jaloissa. Hän hurmaa naisen perin pohjin, mutta karkaa saman tien, kun nainen alkaa puhua vakiintumisesta. Silti hän saa aina uuden naisen koukkuunsa vihjaamalla, ettei ole vielä tavannut sitä oikeaa – mutta sehän voisit olla sinä. Lopulta hän silti jättää naisen, sillä tämä ikuinen poikamies haluaa jatkaa sinkkuilua hamaan tulevaisuuteen.

Ikuisen poikamiehen voi onneksi tunnistaa. Hän ei esittele tyttöystäväänsä perheelleen tai ystävilleen, koska ei halua tutustuttaa naista elämäänsä. Kaiken lisäksi hänen merkittävin suhteensa oli lukiossa ja jokainen sen jälkeinen suhde on kestänyt korkeintaan pari kuukautta.

2. Naimisiinmenijä

Ikuisen poikamiehen vastakohta on naimisiinmenijä – hän haluaa naimisiin mahdollisimman nopeasti. Ikävä kyllä hän kohtelee avioliittoa kuin luksusauton vuokraamista, joten muutaman vuoden kulutta hän vaihtaa naisensa uudempaan malliin. Hänen romanttisuutensa jaksaa silti kiinnostaa naisia, kuten myös se seikka, ettei hän selvästikään pelkää sitoutumista.

Avioliittojen määrä on silti parasta tarkistaa. Jos ex-vaimoja on vaikka muille jakaa ja jokainen vaimo on edellistä nuorempi, tarkka harkinta on paikallaan. Jos taas ehdotus tilanteen hidastamisesta saa hänet valittamaan kärsimättömyyttään, on parasta pysähtyä. Mies haluaa vain saavuttaa uuden tavoitteensa – naisen.

3. Tuhlaajapoika

Tuhlaajapoika ei välitä tavaroiden hinnoista, sillä hänellä on luontainen kyky etsiytyä naisten lompakkoihin. Hän luottaa siihen, että nainen maksaa kaiken hänen puolestaan. Useimmiten hänen ei tarvitse pettyä, sillä naisten luontainen viehtymys hoivaamiseen vie voiton. Nainen haluaa myös muuttaa miehen paremmaksi.

Tuhlaajapoikaa kannattaa silti vältellä, sillä hän jättää jälkeensä vain tyhjän pankkitilin. Hänellä ei ole koskaan lompakkoa mukana, ja hän pyytää jatkuvasti lainaa. Jos mies väittää ostosten tulevan molemmille, kannattaa pitää varansa. Jos nainen maksaa kaiken, miten ostokset voivat olla yhteisiä?

4. Äidinpoika

Mies on ihana, tunteellinen ja ymmärtävä. Ikävä kyllä hän on riippuvainen toisesta naisesta – äidistään. Äiti vaikuttaa edelleen hänen kaikkiin päätöksiinsä, oli kyseessä sitten ammatinvalinta, asuinpaikka tai lasten kasvatus. Jos tyttöystävä pistää hänet valitsemaan itsensä ja äidin välillä, kummanhan hän valitsee?

Joitakin naisia huijannee se, että äitiään rakastavan miehen täytyy tietää, kuinka naista kohdellaan. Vaikka äidinpoika onkin huomaavainen ja kiltti, hän vertailee naistaan jatkuvasti äitiinsä. Nainen häviää aina. Lopullinen varmistus on ystävänpäivä – jos mies jättää tyttöystävän kotiin suklaarasian kanssa ja vie äitinsä ulos syömään, on peli menetetty.

5. Peter Pan

Oli hän minkä ikäinen hyvänsä, sydämessään Peter Pan on aina pikkupoika. Elämä on yksi loputon ryyppyjuhla, jossa hänen on oltava mukana. Hän tuntee etunimeltä kaupungin jokaisen baarimikon, luulee GPS:n olevan ruokaa ja on aina valmis yllätysmatkaan. Vaikeat tilanteet eivät sovi hänelle, joten kun jotakin sattuu, hän jättää vastuun jollekulle muulle – useimmiten tyttöystävälleen.

Peter Parin spontaanius ja seikkailunhalu herättää lapsen naisen mielessä. Hänen kanssaan on aluksi hauskaa, mutta pikkuhiljaa vastuun kiertäminen herättää epäluuloja. Miehen kaverit ovat vakiintuneet aikoja sitten, mutta hän vain haluaa pitää suhteensa kevyenä. Lopulta Peter Pan kasvaa isoksi – ikuiseksi poikamieheksi.

6. Egoisti

Hän on lahjakas, menestyvä ja uskoo sokeasti omaan erehtymättömyyteensä. Hän luottaa siihen, että maailma pyörii hänen ympärillään. Jos hän joskus sattuu olemaan väärässä, hän ei suhtaudu tilanteeseen hyvin. Egoisti haluaa taitavan naisen, muttei itseään menestyvämpää. Pahimmillaan hän yrittää pilata tyttöystävänsä ilon. Jos tästä valittaa, on liian herkkä.

Egoistin itsevarmuus on kuitenkin vastustamatonta. Jotta ansalta välttyy, tärkeintä on tarkkailla hänen sanojaan. Jos mies puhuu jatkuvasti itsestään ylistäen, todennäköisesti asiassa piilee muutakin kuin pelkkä terve itseluottamus. Varsinkaan, kun hän ei ota kuuleviin korviinsa vastaväitteitä. Toinen vihje on se, että hänen kaveripiirinsä koostuu hännystelijöitä. Oikeita ystäviä egoistilla on vain muutama.

7. Kontrollifriikki

Kontrollifriikin deittailu on kuin kuristajakäärmeen kanssa seurustelemista. Aluksi hänen tiukka otteensa tuntuu lämpimältä ja turvalliselta, mutta pian se alkaa tukahduttaa. Kontrollifriikki aloittaa valitsemalla ravintolan ja elokuvan. Lopulta hän yrittää hallita kaikkea tyttöystävänsä vaatetuksesta ajanviettotapoihin.

Kontrollifriikin osoittama huomio tuntuu erittäin imartelevasta. Täytyyhän hänen rakastaa tyttöystäväänsä, kun hän huolehtii tästä ja haluaa viettää kaiken ajan yhdessä? Jos kontrollifriikki ei kuitenkaan kuulosta houkuttelevalta, hänet tunnistaa juuri hallitsemishalusta. Jos mies yrittää valita naisensa asun, soittelee jatkuvasti parin tapaamisen jälkeen, olettaa naisen olevan aina samaa mieltä kanssaan tai neuvoo, miten käyttäytyä hänen ystäviensä näköpiirissä, pitäisi hälytyskellojen soida.

Lue lisää:

Miehen yleisimmät virheet naisen kanssa

Miesten yleisimmät seksivirheet

Julkaistu: 25.8.2009