Hyvinvointi

Unohda turhuus ja voi paremmin – 6 vinkkiä

2.11.2012 Terve.fi

Luonnonmukaisempi eläminen ei tarkoita sitä, että täytyisi muuttaa telttaan vuorille. Pienillä asioilla voi saada seesteisyyden takaisin elämäänsä. Tässä Discovery.com -sivuston kuusi vinkkiä luonnonmukaisempaan elämäntyyliin.

1. Luovu herätyskellosta

Moni kärvistelee länsimaisen elämänrytmin tahtiin, vaikka se sotisi omaa luonnollista valverytmiä vastaan. Paras tapa olisi herätä ja nukkua oman kehon luontaiseen tahtiin.

Jos tämä ei ole mahdollista, kokeile hivuttaa unirytmiäsi luonnollisempaan suuntaan – mene aikaisemmin nukkumaan ja kokeile, heräätkö sopivaan aikaan ilman herätyskelloa.

2. Unohda ostoslista

Jätä hypermarketit pois arjestasi, ja suuntaa torille tai kauppahalliin. Ryhdy ostamaan kausituotteita, ja valmista ruokaa tuoreista raaka-aineista. Anna luonnon sanella ruokavaliosi.

3. Ota liikunta osaksi arkeasi

Jos liikunta ahdistaa sinua, kokeile muuttaa asennettasi siihen. Ei sinun tarvitse rynniä kuntosalille, jos et halua. Kävelytä koirat, käy kaupassa kävellen, tanssi pölyjä pyyhkiessäsi, nostele pyykkejä. Kaikki edellä mainittu käy myös liikunnasta. Suositellut puoli tuntia liikuntaa päivässä kertyvät kevyesti myös arkihommissa.

4. Jätä prosessoitu ruoka pois ruokavaliostasi

Toisin sanoen, älä syö karkkia, sipsejä, äläkä liikaa eineksiäkään. Suosi puhtaita raaka-aineita ja valmista ruoka itse. Kokeile uutta ruokavaliota vaikka viikon ajan, ja kuulostele voitko paremmin.

5. Älä suunnittele niin paljoa

Päivän jokaista hetkeä ei tarvitse ohjelmoida täyteen. Aikaa täytyy jättää myös itselle ja rentoutumiselle. Vietä joka päivä aikaa siten, ettet tee mitään. Unohda myös sijaistekemiset hiljaisen hetken täytteeksi. Loju, kuuntele musiikkia, hengittele.

6. Luovu hallinnan tarpeesta

Nykyihminen osaa olla melkoinen kontrollifriikki. Jätä turha etukäteismurehdinta pois, ja yritä mennä uusiin tilanteisiin avoimena. Hyväksy, ettet voi hallita kaikkea. Kokeile joskus heittäytyä elämän vietäväksi ja katsoa, mihin päädyt. Jos jokin asia ei mene mielesi mukaan, älä anna harmille valtaa vaan huokaise hetki ja lakkaa huolehtimasta.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi