Treeni ja ravinto

Tuunaa dieettiruoasta herkkua - 6 helppoa ideaa

Laihduttajan ruoka on laimeaa ja vähän kaloreita tarkoittaa myös vähäistä makua. Onko todella näin?

Teksti Suvi Peltola
31.8.2010 Terve.fi

Laihduttajan ruoka on laimeaa ja vähän kaloreita tarkoittaa myös vähäistä makua. Onko todella näin?

Ei automaattisesti. Esimerkiksi monet rasvattomat jogurtit ovat nykyään vähintään yhtä hyviä kuin rasvaisemmat versionsa. Silti ikävän monet kevyet ruoat maistuvat yhä puulta. Jos sokerin ja rasvan poistaa lisäämättä mitään tilalle, muuttuu herkkuruoka väkisinkin vähemmän herkulliseksi.

Onneksi on olemassa joukko helppoja ja nopeita kikkoja, joilla tuunaat painonpudottajan purtavista lähes gourmet-herkkua! Alla brittiläisen Mirrorin kuusi parasta ideaa.

1. Mausta rohkeasti!

Lisää curryjauhetta linssikeittoon, ripottele chiliä parsakaalin päälle ja kunnon kerros kanelia uuniomenoiden pinnalle. Verhoa haukifilee timjamilla ja puserra katkarapusalaattiin sitruunaa.

Kokeile rohkeasti uusia mausteita ja uskalla käyttää niitä uusiin ruokiin. Saat ruokiin runsaasti makua ilman ylimääräisiä kaloreita tai suolaa.

2. Potkua parmesaanista!

Parmesaani-juusto on niin voimakkaan makuista, ettei sitä tarvitse raastaa ruokiin kilokaupalla. Makua irtoaa jo muutamalla ruokalusikallisella, eikä kaloreitakaan kerry liikaa – ruokalusikallisessa parmesaania on noin 40 kilokaloria.

Mihin sitten parmesaania voi lisätä? Kaaliruokiin ja papujen päälle tai siitä voi nauttia keitetyn parsan kanssa. Niin ikään se tuo makua esimerkiksi salaatteihin, jolloin rasvaista salaatinkastiketta ei niin helposti kaipaa.

3. Marinoi maistuvammaksi!

Marinadi on mukavan kevyt vaihtoehto maustaa kuivempaa ja kevyempää lihaa, ainakin verrattuna sakeisiin pihvikastikkeisiin.

Herkullisen kombon saat esimerkiksi yhdistämällä sitruunaa tai etikkaa, öljyä, yrttejä ja mausteita. Anna lihan marinoitua rauhassa vähintään pari tuntia, jotta maku

Saa kokeilla myös tofun kanssa!

4. Lisää oliiveja!

Älä anna oliivien pienen koon hämätä – niistä löytyy paljon makua.

Parhaimmillaan oliivit ovat salaateissa ja pastan kanssa, joihin ne antavat niin paljon potkua, että kastikkeen voi jopa jättää pois.

Aivan kaikkien mieleen oliivit eivät ole, mutta niihin kannattaa tutusta rauhassa ja kokeilla niitä eri ruokien kanssa.

5. Kalan pintaan piristystä!

Rasvainen, pannulla paistettu kala on hyvää, mutta myös kevyestä uunikalasta on mahdollista tuunata todellista herkkua.

Lisää kalan pinnalle aimo annos kotitekoista salsakastiketta, limen kuorta, soijakastiketta ja raastettua inkivääriä. Myös mantelit, pähkinät, sienet ja sipuli sopivat kalan hunnuksi.

6. Aamiaisen herkkuhetki

Laihduttajan aamujenkaan ei tarvitse olla ankeita. Aamu on hyvä aloittaa puurolla, mutta sekin on mahdollista tuunata edustuskuntoon.

Puuron pinnalle sopivia hedelmiä, marjoja ja mausteita on lähes rajaton määrä, mutta kokeile ainakin näitä: banaania ja kanelia, hunajaa ja luumuja sekä vadelmia ja kevytjogurttia.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi