Voi hyvin

Tutustu ihmiseen, joka todella olet

Tutustu ihmiseen, joka todella olet
Ruediger Schache on kirjoittanut elämäntaito-oppaita sydämen viisaudesta, rakkaudesta ja totuudesta. Hän uskoo, että elämä muuttuu vasta, kun pysähdymme.
Julkaistu: 9.4.2013

1. Uskotko vetovoiman lakiin?

En ole uskoja, vaan etsijä ja tutkija. Kokeilen, ja jos jokin toimii minulle, niin se on osa minun totuuttani. Jos se toimii muillekin, kyse on isommasta totuudesta. Ihmisten ja tilanteiden välillä on havaittavissa vetovoimaa, mutta en käytä mitään vetovoiman lakiin liitettyjä tekniikoita. Luotan meitä suurempaan voimaan ja luojaan, joka kyllä tekee työnsä erittäin hyvin. En voi parantaa näitä töitä. Voin vain elää mukana.

2. Oletko kokeillut vetovoiman lakia?

Oli aika, jolloin kokeilin kaikkea. Ymmärrän siis hyvin ihmisiä, jotka innostuvat esimerkiksi vetovoiman laista ja haluavat testata sitä. Siinä ei ole mitään pahaa. Mutta kun on kokenut ja kokeillut, tuo vaihe menee ohi.

Elämän tapahtumiin ja käyttäytymiseen vaikuttaa ratkaisevasti tietoisuuden taso. Mitä enemmän ymmärrät, sitä enemmän elämäsi muuttuu. Mielemme sisältää vähän tietoa verrattuna korkeampaan tietoisuuteemme. Miten mieli voisi edes tietää, mikä askel kannattaa ottaa seuraavaksi? Siksi en käytä mitään tekniikoita, joilla voisin luoda elämääni jotain sillä hetkellä haluamaani.

Olen kiinnostuneempi korkeammasta tietoisuudesta, joka luo elämää. Jos haluaa kulkea tähän suuntaan, kannattaa harjoittaa nöyryyttä ja antautumista. Seuraa toki toiveitasi ja päämääriäsi. Käytä niitä voimavaroja, jotka sinulle on annettu. Lopulta hyväksy se, mitä elämä tuo eteesi, koska taustalla vaikuttaa laajempi tietoisuus. Kutsuisin tämän syvemmän tason oivaltamista henkiseksi poluksi.

3. Onko olemassa jotain muita lainalaisuuksia?

Vetovoiman lakia merkittävämpi mekanismi on asioiden toistuminen elämässä. Tilanteet toistuvat niin monta kertaa samanlaisina, että ne varmasti koetaan täydesti ja ymmärretään. Kun näin lopulta käy, tilanne ei enää toistu. Tämä näkyy esimerkiksi ihmissuhteissa. Kun tietyssä tilanteessa on oltu kerta toisensa jälkeen, se päättyy. Molemmat osapuolet vapautuvat, eikä samalla tavalla voi enää jatkaa. Avautuu uusi taso.

Tämän oivaltaminen on muuttanut minua paljon. Kaikki, mitä elämässäni tapahtuu, on osa isompaa suunnitelmaa. Ei ole olemassa mitään rangaistusta jostakin enkä ole syyllinen. Kaikessa on järkeä, vaikka tapahtumahetkellä ei siltä tuntuisikaan.

Olen kokenut elämässäni suuremman voiman monella tavoin. Tänään olen tietoinen, että se minkä koen "minäksi" on vain osa yhtä suurta, rajatonta tietoisuutta. Näin on kaikkien elävien olentojen laita tällä planeetalla. Olemme kaikki eri puolia ja osia samasta kosmisesta voimasta. Jotkut kutsuvat sitä suureksi luojaksi, äärettömäksi, Jumalaksi tai tietoisuuden mereksi. 

4. Miten voi elää hyvää ja antoisaa elämää?

Kannattaa elää kunnioittavissa ja tietoisissa suhteissa ihmisiin, joiden kanssa on tekemisissä. Kaikkia ei tarvitse rakastaa, mutta hyväksy kukin sellaisena kuin hän on. Älä pidä yllä huonoja suhteita. Siinä ei ole järkeä. Yritä parantaa suhdetta tai päästä sitten vain irti.

On tärkeää olla sinut itsensä kanssa ja elää tietoisesti. Hyväksy myös itsesi ja tutustu siihen ihmiseen, joka todella olet. Älä anna itseäsi koskevien kielteisten ajatusten salakavalasti sabotoida elämääsi. Muuta elämää painavat asiat paremmiksi. Pyri ratkaisemaan huolta tai murhetta aiheuttavat ongelmat pikkuhiljaa askel kerrallaan.

Onni ja rakkaus muistuttavat toisiaan. Et saavuta kumpaakaan, jos juokset niiden perässä. Kun lakkaat juoksemasta, ne tulevat luonnollisesti. Jos haluat tuntea enemmän rakkautta, katso ensin, mihin suuntaan olet juoksemassa. Kysy itseltäsi, onko se oikea suunta? Sitten vain pysähdyt ja palaat tähän hetkeen juuri nyt. Yleensä elämässä opimme, että saavutamme tavoitteet, jos vain olemme nokkelia, nopeita ja voimakkaita. Liike-elämässä, urheilussa ja yhteiskunnassa tämä näyttää toimivan. Rakkauden ja onnen suhteen tilanne on päinvastainen. Saavut perille, kun lakkaat juoksemasta. Ulkoinen maailma tosin hallitsee ajatteluamme niin voimakkaasti, että unohdamme tämän helposti.

5. Millainen on ollut oma henkinen polkusi?

Olen aina etsinyt selityksiä ja merkitystä. Samaan aikaan elämä on tarjonnut minulle lukuisia tilanteita, joista olen voinut oppia. Kaikki käänteet eivät ole olleet mukavia. Elin 39-vuotiaana läpi intensiivisen vaiheen, johon liittyi menetyksiä ja sairautta. Tuo aika murensi egoni, identiteettini ja kaikki uskomukseni siitä, mitä elämä on, mitä rakkaus tai onni ovat ja mitä hyvä ihmissuhde merkitsee. Tämän radikaalin muutoksen jälkeen syntyi kokonaan uusia näkemys elämästä ja siitä, miksi olemme täällä.

6. Jos haluan muuttaa elämääni, mitä minun tulisi tehdä?

Vedät puoleesi tilanteita ja ihmisiä olemalla sitä, mitä todella olet. Kaipauksesi ja toiveesi, kuten myös pelkosi ja asiat, joita et enää halua kokea uudestaan ovat kaikki osa sinua. Samoin ovat ajatuksesi ja tunteesi.

Selvitä ensin, mitä todella haluat. Kirjoita se ylös yksityiskohtaisesti ja mahdollisimman selvästi. Mitä todella kaipaat? Kirjoita lista myös asioista, joita et halua. Mitä pelkäät? Katso tarkasti molempia listoja. Tämä kaikki elää sisälläsi ja vetää asioita puoleesi. Tärkeintä on työskennellä sisäisen eheytymisen eteen, siis jälkimmäisen listan kanssa. Sisäisten haavojen parantuminen alkaa, kun todella näkee ja ymmärtää ne. Kaikki, mitä katsot ymmärtäen ja viisaasti, muuttuu.

Jos etsit uutta kumppania, kannattaa tulla niin todeksi kuin on ja nähdä oma sisäinen magneetti, joka vetää ihmisiä puoleensa. Itsensä muuttaminen ja muokkaaminen joksikin toiseksi ei muuta mitään. Kun kasvat todelliseksi itseksesi ja tunnet itsesi, vedät puoleesi ihmisiä, jotka myös tuntevat itsensä. Löydät kumppanin, joka aidosti arvostaa sinua sellaisena mahtavana ihmisenä kuin juuri sinä olet.

7. Kirjassasi Totuuden seitsemän verhoa kirjoitat totuudesta. Mitä totuus sinulle merkitsee?

Valhe ei voi jakaa samaa aikaa ja tilaa elämässä onnellisuuden kanssa. Valhe ja rakkaus eivät voi vaikuttaa sisälläsi samaan aikaan. Jos etsii täyttymystä ja rakkautta, täytyy nähdä, mitä todella on. On suuri lahja nähdä asiat juuri sellaisina kuin ne ovat. Se tarkoittaa, että päästää irti illuusioista. Tämä tuo sinut sen äärelle, kuka sinä todella olet.

Vain ymmärtämällä, miten kaikki toimii voi päästä eroon valheista, illuusioista ja vääristä odotuksista. Se on kuin magian tai silmänkääntötemppujen paljastumista. Jos oivallat, miten temppu tehdään, et enää usko siihen ja vapaudut. Vaikeaa on, jos kukaan ei ole koskaan näyttänyt sinulle, miten alitajuntasi tai toisten ihmisten tajunnat toimivat. Temput jatkuvat, samat kaavat toistuvat elämässä ja ne tuottavat samoja tuloksia.

8. Miten tuosta kehästä vapaudutaan?

Huomaa, että asiat vain tapahtuvat, vaikka et haluaisi niiden menevän niin. Taustalla vaikuttaa jokin voima, vaikka et siitä ajatuksesta pidäkään. Kannattaa ryhtyä tarkastelemaan omia ajatuksiasi. Nuo ajatukset eivät ole se, kuka sinä todella olet. Voit havahtua yllättäen huomaamaan, että olipa minulla hassu ajatus. Mistä se mahtoi tulla? Tai kun oivallat, että kuka minussa kysyy tämän kysymyksen juuri nyt? Sinussa on ajatusten ohella myös toinen taso, tarkkailija, joka voi katsella sisäistä maailmaasi.

Kun aktivoit tämän sisäisen tarkkailijan niin usein kuin mahdollista, vanhat ajattelumallit eivät enää toimi. Jos esimerkiksi ajattelet voivasi huonosti, katso ensin, mitkä ajatukset aktivoituvat. Kysy, onko tämä tosiaan totta vai onko se vain ajatus? Kerron uudessa kirjassani kaikki alitajunnan tavat toimia. Jos tunnet nämä temput, valhe tai onneton olo ei pidä sinua enää otteessaan.

9. Mikä on elämän tarkoitus?

Löytää se, kuka sinä todella olet. Kun pisara ymmärtää, että se koostuu samasta vedestä kuin koko meri sen ympärillä, kaikki ajatukset erillisyydestä katoavat. Olemme kaikki saman meren pisaroita.

Ruediger Schache

  • Saksalainen kirjailija, toimittaja, elämäntaitovalmentaja ja luennoitsija
  • Kirjoja: Totuuden seitsemän verhoa (2013 Minerva), Sydämen viisaus (2012) ja Sydänmagneetti – Vetovoiman salaisuus (2011)

 

Kommentoi »