Terve.fi

Tutkimus: Abortti on naisen kannalta turvallisempi kuin synnytys

Tutkimus: Abortti on naisen kannalta turvallisempi kuin synnytys
Tuoreen tutkimuksen mukaan laillisesti tehty abortti on äidin terveyden kannalta turvallisempi kuin loppuun asti edennyt raskaus. Tutkimuksesta uutisoi Health.msn.com -sivusto.
Julkaistu: 25.1.2012

Amerikkalaistutkimuksen mukaan kuoleman riski täysaikaisessa raskaudessa ja synnytyksessä on noin 8,8 kuolemaa 100 000 raskautta ja synnytystä kohden. Abortin kohdalla vastaavat luvut ovat 0,6/100 000. Tutkimuksen mukaan nainen, joka päättää pitää lapsensa ja synnyttää lapsen täysaikaisen raskauden päätteeksi, kuolee raskauden päätyttyä 14 kertaa todennäköisemmin kuin nainen, joka päättää teettää laillisen abortin.

Tutkijoiden mukaan laillinen abortti on erittäin turvallinen, huolimatta siitä mitä mielipiteitä ihmisillä abortista on. Tutkijoiden mukaan naisille annetaan toisinaan väärä mielikuva abortista, ja yleinen luulo onkin, että abortti olisi vaarallisempi vaihtoehto kuin synnytys.

Tutkijat analysoivat synnytyksiä ajan 1998 ja 2005 välillä. Täysiaikaisen raskauden jälkeen synnytykseen kuoli tuossa ajassa noin 2800 naista. Riskiksi määriteltiin tämän perusteella 8,8/100 000. Sen sijaan abortista johtuvia kuolemia oli vain 64 kappaletta.

Tutkijat huomasivat myös, että raskautta jatkaneet naiset kärsivät enemmän terveysongelmista, kuten synnytyksen jälkeisestä verenvuodosta, tulehduksista ja korkeasta verenpaineesta. Tutkijoiden mukaan täysiaikaiseen raskauteen liittyvät terveysongelmat johtuvat siitä, että raskaana olevilla naisilla on enemmän aikaa altistua raskaudesta johtuville terveysvaikeuksille.

Tutkimus ja sen tulokset julkaistiin amerikkalaisessa Obstetrics & Gynecology -lehdessä helmikuun numerossa.

Lue lisää:

Kommentoi »