Terve.fi

Tuoreet vanhemmat: ”Vauvan tulo pilasi seksielämämme”

Tuoreet vanhemmat: ”Vauvan tulo pilasi seksielämämme”
Ensimmäisen lapsen saaminen on useimmille pariskunnille odotettu ja ihana asia. Lapsi tuo lisää merkitystä elämään, eikä omaa pientä palleroaan vain voi olla rakastamatta. Mutta sujuvatko asiat aina odotusten mukaisesti? Entä jos vauvan saapuminen elämään muuttaakin parisuhteen ja pahimmassa tapauksessa jopa tuhoaa sen?
Julkaistu: 26.4.2012

Helistimen foorumilla on käyty asiasta keskustelua, jossa vanhemmillaon kokemuksia puolin ja toisin. Toisten parisuhdetta lapsen saaminenei ole juurikaan järkyttänyt, mutta toisille se taas on aiheuttanutvähän enemmänkin mielipahaa.

Me emme olisivoineet toivoa helpompaa lasta. Melkein alusta asti poika on nukkunutläpi yön, eli sen enempää väsyneitä emme ole olleet kuinennenkään, emmekä ole joutuneet ravaamaan lääkärillä taisairaalassa. Kaikilla näillä asioilla on varmasti iso osansa siinä,ettei meidän keskinäinen suhteemme ole muuttunut juuri laisinkaanpre-vauva-ajoista, kirjoittaa nimimerkki UKtytsy79.

Keskustelijoiden mielestäiso merkitys on myös sillä, millaisia odotuksia tulevillavanhemmilla on ollut ennen vauvan tuloa.

Riippuu siitä mitäodottaa. Itse tiesin, että tulisimme molemmat olemaan tavallistaväsyneempiä vauvan valvomisten myötä. Tiesimme myös, ettäseksielämämme olisi jäähyllä vähän aikaa ja sitten kun sejoskus alkaisi, niin se ei aluksi olisi hehkeää, muistelee eräskirjoittaja.

Seksi ei kiinnosta

Vauvan saamisenvaikutukset seksielämään ovatkin keskeisin asia, jostakeskustelijat mainitsevat kommenteissaan. Nimimerkki Vieras2211kommentoi kokemuksiaan näin:

Onhan suhdemuuttunut. Kaiken polttopisteessä taitaa olla seksi. Mies ei muutakaipaisi, mutta se on ainoa asia, mitä minä en taas jaksaisiyhtään. Mies on ihana, hieroo niskoja, tekee ruoan, kantaa tavaratja auttaa parhaansa mukaan, käy töissä. Ainoa mitä se pyytää,on seksi. Ja minulla reppanalla ei ole minkäänlaista kiinnostusta.

Nimimerkin Min suhteeseenvauvan saapuminen ja seksin loppuminen on vaikuttanut jopa niinrankasti, että se aiheuttaa pariskunnan välille tuon tuostariitoja:

Meillä parisuhdemuuttui vauvan myötä myös negatiiviseen suuntaan. Vauva on ollutalusta asti helppo, nukkuu ja syö hyvin. Minulla vain ei oleminkäänlaista kiinnostusta myöskään seksiin. Mies hokee jokailta ja aamu, ja sitten syntyy riita. En päästä miestäni lähelleedes halaamaan, kun on sellainen tunne, että jos päästän liianlähelle niin sitten se kuvittelee liikoja.

Lue lisää kertomuksia ja kerro omasi keskustelussa: Miten vauvan tulo vaikuttisinun parisuhteeseesi?

Lue myös:

Kommentoi »