Kauneus & Terveys

Tukka hyvin koko viikon - 5 ihanaa kampausta

1

Viisi ihanan nopeaa kampausta pelastaa arkesi.
Kuvat Elina Simonen

Aloita rennoista kiharoista, solmi leteille, irrottele irokeesilla ja päätä viikko nutturapäänä. Pesu ei ole välttämätöntä, kuivasampoo riittää.

Päivä 1 – Vauhdikkaat sivukiharat 

Tee näin: Tee sivujakaus. Jaa tukka ­osioihin ja kiharra ne keskikokoisella puikkokihartimella (tai suoristusraudalla). Lopuksi ravista päätä vapauttaaksesi kiharat. Suihkuta latvoihin kevyesti kiiltosuihketta tai kiiltoa antavaa kuivasampoota. Lisänostetta saat haromalla tyven läpi sormin.

Tarvitset: Piikkikamman, kihartimen ja kiiltoa antavaa kuivasampoota. Klipsit helpottavat hiusten kihartamista osioittain.

Sopii: Puolipitkiin ja pitkiin hiuksiin.

Vie aikaa: Kuivaus 5 minuuttia, kihartaminen 15 minuuttia.

Päivä 2 – Kuin suoraan sängystä -look 

Tee näin: Eilisen kiharoista saat rennommat föönaamalla hiukset kauttaaltaan. Vaihda jakaus keskelle. Hiero käsiin pieni määrä tuuhentavaa voidetta tai vaahtoa ja puristele kiharoihin. Keskity pituuksiin, tyvi saa jäädä suoremmaksi.

Tarvitset: Föönin ja muotoilutuotteen.

Sopii: Puolipitkiin ja pitkiin hiuksiin.

Vie aikaa: Alle 5 minuuttia.

Päivä 3 – Naisellinen irokeesi 

Tee näin: Jaa hiukset kolmeen osioon pystysuunnassa ohimoilta niskaan piikkikammalla. Kiinnitä keskihiukset eli irokeesiosio klipsillä ja siirrä vaikkapa otsalle pois tieltä hetkeksi.

Silota sivuhiukset hiuslakan ja luonnonharjasharjan avulla. Kiinnitä ne niskaponnariksi hiustesi värisellä tai läpinäkyvällä hiuslenkillä. Jos tukkasi on pitkä, voit myös punoa poninhännän kierteelle tai solmia letiksi niskaan. Jätä se toistaiseksi roikkumaan pitkin selkää.

Tupeeraa sitten koko irokeesi­osion tyvi kammalla ja suihkuta tyveen hiuslakkaa. Nosta letti/poninhäntä pään päälle keskelle irokeesia, peittele ilmavasti tupeeratuilla hiuksilla ja kiinnitä koko matkalta pinneillä, kunnes paketti on tukevasti paikallaan.

Suihkuta hieman lisää hiuskiinnettä, jos tukka tuntuu liukkaalta eikä asetu.Viimeistele kampaus suihkuttamalla kiiltosuihketta vain sivuhiuksiin. Irokeesi saa näyttää pörröisen viimeistelemättömältä.

Tarvitset: Piikkikamman, luonnonharjasharjan, hius­kuminauhan, pinnejä, hiuslakkaa ja kiiltoa antavan kuivasampoon.

Sopii: Puolipitkiin ja pitkiin hiuksiin. Lyhyemmistä hiuksista voit tupeerata irokeesin ilman lettitäytettä.

Vie aikaa: Noin 7–10 minuuttia.

Vinkki! Pohjusta kampaus IdHAIR Elementsin vahvan ja joustavan pidon antavalla Gold Elements gold paste -muotoilupastalla. Kiinnitä se ennen kampauksen tekoa hiuksiin föönin lämmöllä ja harjalla. Viimeistele Titanium Elements lock it in place -hius­kiinteellä. Kiiltosuihkeen korvaa Silver Dry Shampoo.

Päivä 4 – Urbaani elovena 

Tee näin: Solmi hiukset kahdelle saparolle kor­vien yläpuolelta. Letitä saparot ja sulje päistä hiuslenkeillä. Kiinnitä letit ristiin pään päälle pinneillä. Piilota latvat lettien alle. Viimeistele kampaus hiuslakalla.

Tarvitset: Luonnonharjasharjan, kaksi hius­kuminauhaa, pinnejä ja hiuslakkaa. Jos kaipaat kiiltoa, sipaise hiuksiin tippa hoitoöljyä ennen aloittamista.

Sopii: Puolipitkiin ja pitkiin­ hiuksiin. Jos sinulla on ly­hyemmät hiukset, voit letittää vain etuhiukset: tee kaksi puoliponnaria korvien yläpuolelle ja jätä niskahiukset auki.

Vie aikaa: Noin 5 minuuttia.

Vinkki! Hajusteeton Idhair Elementsin Gold Elements golden oil -hoitoöljy kiillottaa ja silottaa hiuksen pintaa sekä lisää hiusten hallittavuutta letitystä varten. Kampauksen kiinnittää Gold Elements fix it in place -hiuskiinne.

Päivä 5 – Villiintynyt pikkumyy 

Tee näin: Sido hiukset poninhännälle pään päälle hiuslenkillä, mieluiten läpinäkyvällä. Tukka on helpompi koota tarpeeksi ylös, kun käännät pään alaspäin.

Kieputa poninhäntä kiinnityskohdan ympärille ja kiedo se lopuksi solmuun. Varmista solmun pysyvyys pinnillä. Latva saa jäädä törröttämään kampauksesta, se antaa muuten sileälle kampaukselle hauskaa särmää. Viimeistele hiuskiinteellä.

Tarvitset: Luonnonharjasharjan, hius­kuminauhan, pinnejä ja hiuslakkaa.

Sopii: Puolipitkiin ja pitkiin hiuksiin. Jos hiuksesi yltävät kiinni päälaella, mutta häntä jää lyhyeksi, kokeile poninhäntälisäkettä.

Vie aikaa: muutaman minuutin.

Vinkki: Aerosoliton Idhair Elementsin Titanium Elements hold it in place -hiuskiinne antaa voimakkaan pidon. Sitä voi suihkuttaa hiuksiin kevyesti myös jo ennen kampausten tekoa.

Kaikki kampaukset Idhair Elements.

Kampaukset, ohjeet ja meikki: Maarit Niemelä

Julkaistu: 30.5.2017