Kauneus ja Terveys

Toteuta unelmat tunteiden voimalla

Toteuta unelmat tunteiden voimalla
Pääset tavoitteisiisi, kun otat käyttöön vahvat tunteet ja alitajuntasi. Asiantuntijan vinkit motivaatioon!
Julkaistu: 4.10.2016
Alitajunnan voima on mahtava apuri muutosten toteuttamisessa. Tämä sisäinen autopilottimme on kuitenkin ensin ohjelmoitava oikein.
Nopein väylä alitajuntaasi kulkee tunteiden kautta. Kun tavoitteesi perustuu vahvaan tunnetilaan, luot samalla timantinkovan perustan motivaatiollesi.

Aktivoi tunteet muutokseen

  1. Millaisia tunteita tavoitteesi herättää sinussa? Muistele, millaiset tavoitteesi olet aiemmin saavuttanut määrätietoisesti ja millainen tunnetila niihin on liittynyt. Innostunut? Intohimoinen?
  2. Kysy itseltäsi, miksi haluat toteuttaa toiveesi? Palaa kysymykseen niin monta kertaa, että saat vastauksestasi syntymään voimakkaita tunteita. Silloin olet oikean, omista tarpeistasi syntyneen motivaation jäljillä.
  3. Jos et löydä hyvää syytä tavoitteeseesi tai se ei herätä sinussa erityisempiä tunteita, mieti: onko tämä tavoite tai muutos sinulle oikeasti tärkeä. Voisitko käyttää aikasi ja energiasi hyödyllisemmin johonkin muuhun?

Tee päätös joka päivä

Hassua, mutta tämä tärkeä vaihe saattaa jopa kokonaan unohtua. Jäämme haaveilemaan aloituksesta tai ryhdymme tekemään satunnaisesti ”jotain sinne päin”. Projekti lähtee vaappuen matkaan, kunnes unohtuu lopulta kokonaan muiden kiireiden alle.
  1. Älä haaveile, että ryhdyt toimimaan ”seuraavana maanantaina”. Tee se nyt.
  2. Kun sinulla on selkeä tavoite ja motivaatio, tee selkeä päätös työn aloittamisesta.
  3. Muistuta itseäsi siitä joka aamu. Näin varmistat, että alitajuntasi ohjautuu työskentelemään tavoitteesi eteen joka hetki, silloinkin kun tietoinen ajatuksesi on keskittynyt muihin päivän touhuihin.

Luo hyviä rutiineja

Motivaatio, itsekuri ja tahdonvoima koetaan koviksi vaatimuksiksi, ja epäonnistumisen syyksi laitetaan usein niiden puute. Mitäpä jos niiden merkitystä voisi vähentää ja näin lisätä onnistumisen mahdollisuuksia?
  1. Luo itsellesi tavoitteeseen liittyviä rutiineja. Peset joka ilta hampaasi ajattelematta asiaa sen kummemmin. Samaan tyyliin keksi itsellesi rutiineja, joita toistamalla pääset lähemmäksi tavoitettasi.
  2. Rutiinit eivät ole vain tylsiä velvollisuuksia. Ne voivat tasoittaa tietäsi tavoitteeseen merkittävästi. Säästät arvokasta energiaasi hetkiin, jolloin oikeasti tarvitaan sitä vahvaa tunnetta ja motivaatiota jatkaa eteenpäin.
Kirjoittaja Leena Pakonen on hyvinvointi- ja mentaalivalmentaja.
Kommentoi »