
Tee itse maukas Focaccia
Italialaisleipä saa arominsa yrteistä.
Focaccia
4 dl vettä25 g hiivaa1 tl kuivattua rosmariinia1 tl suolaa½ dl oliiviöljyä3 dl hiivaleipävehnäjauhojanoin 5 dl vehnäjauhoja
Päälle½ dl oliiviöljyä10–20 terttu- tai kirsikkatomaattia½ dl tuoretta basilikaa1 rkl parmesaanijuustoanoin ½ tl sormisuolaa
Näin teet:Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää kuivattu rosmariini, suola, oliiviöljy sekä hiivaleipävehnäjauhot. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Anna kohota leivinliinan alla 40 minuuttia. Painele taikina kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle. Voitele pinta oliiviöljyllä ja ripottele päälle tomaatit, basilika sekä juustoa isoina lastuina. Mausta vielä suolalla. Paista uunissa 250 asteessa noin 15–20 minuuttia.