Terve.fi

Tätä mieltä hoitajat ovat ulkomailta tulleista kollegoista

Tätä mieltä hoitajat ovat ulkomailta tulleista kollegoista
Julkaistu 3.4.2013

Onko toisessa EU-maassa koulutuksen saanut hoitaja pätevä työskentelemään Suomessa? Onko ulkomailta rekrytoitujen hoitajien kielitaito ollut riittävä? Muun muassa tällaisia kysyttiin hoitoalan ammattilaisille suunnatussa Hoitoportaali.fi:n kyselyssä vuoden 2012 loppupuolella. Kyselyyn vastasi liki 5 900 hoitajaa.

Valtaosa (84%) ilmoitti, ettei omalla työpaikalla ole ulkomailta rekrytoituja hoitajia. Hoitajista 16 prosentin työpaikalla taas on ulkomailta tulleita hoitajia.

Hieman yli puolet vastaajista (51%) oli sitä mieltä, ettei hoitajien kielitaito ole ollut riittävä heille osoitettuihin työtehtäviin. Kielitaito on riittänyt, raportoi 49 prosenttia.

Noin 60 prosenttia on sillä kannalla, että toisessa EU-maassa koulutuksen saanut hoitaja on pätevä työskentelemään Suomessa. Ei-vastauksen antoi 40 prosenttia hoitajista.

Mikä kysely?

Hoitajien mielipiteitä selvitettiin hoitoalan ammattilaisille suunnatun Hoitoportaali.fi:n kyselyssä loppuvuonna 2012. Siihen vastasi 5 873 hoitajaa. Kyselyn toteutti portaalia tuottava Terve Media Oy. Terve Media tuottaa myös Terve.fi-sivustoa.

Vastaajista 54 prosentin ammattinimike on sairaanhoitaja. Muita vastaajaryhmiä olivat esimerkiksi lähihoitajat ja terveydenhoitajat. Kyselyyn osallistuneista 41 prosenttia työskentelee sairaaloissa ja 20 prosenttia terveyskeskuksissa.

Skrollaa alas ja kerro oma mielipiteesi: Onko toisessa EU-maassa koulutuksen saanut hoitaja pätevä työskentelemään Suomessa?

Lue myös:

3 kommenttia