Täsmävinkit silmäpusseihin ja turvotukseen

Täsmävinkit silmäpusseihin ja turvotukseen
Nipistä silmänalusihoa ja nykäise sitä hieman. Huomaat, että iho on hieman löysempää ja ohuempaa kuin muualla. Kokeile näitä keinoja silmäpussien taltuttamiseen.
Julkaistu 25.6.2015

Silmäpussit muodostuvat silmien alle osaksi sen vuoksi, että ihon tukena on vähemmän rasvaa, joten se muodostuu veltommaksi. Ohuempi ja löysempi iho sallii myös nesteiden kerääntymisen, joka aiheuttaa turvonneen ulkonäön. Mustat renkaat (ei tietenkään oikeat renkaat) silmien alla johtuvat veren pakkautumisesta ihonalaisiin verisuoniin.

Silmien alla oleva iho on erittäin herkkä auringonvalolle, joten osa tummumisesta voi johtua pigmentistä.

Olet varmaan huomannut ylimääräisen turvotuksen aamuisin sängystä noustuasi, jolloin myös tummat renkaat ovat paremmin näkyvissä.  Kyseessä on vaakatasossa olemisen vaikutus, joka saa nesteet kertymään herkemmin silmien alueelle ja verisuonten laajenemaan niin, että ne pitävät sisällään enemmän verta.

Lääkäri voi auttaa, jos silmäpussit tulevat

Jos silmäsi turpoavat tavallista enemmän, eikä turvotus laske, kannattaa harkita lääkärissä käyntiä. Turvonneet silmät voivat olla merkki siitä, että elimistösi kerää nesteitä, joka taas voi olla merkki vakavista munuais-, sydän- ja maksasairauksista. Siinäkin tapauksessa, jos turvonneet silmät ovat ilmaantuneet aloitettuasi uuden lääkityksen, asiasta kannattaa keskustella lääkärin kanssa. Voit kärsiä haittavaikutuksista.  On olemassa vanhankansan tapoja ja kylpyläkeinoja silmäpussien, mustien renkaiden ja turvotuksesta poistamiseen: märät ja viileät teepussit, ruusuveteen kastetut pumpulitupot ja tietenkin legendaariset tuorekurkun siivut. Vaikutus saattaa enemmänkin olla pään sisällä kun silmien ympärillä, mutta tuskin siitä haittaakaan on. Voit kokeilla kaikenmaailman voiteita ja öljyjä ja onhan olemassa myös kirurgisia toimenpiteitä niille, joilla on varaa maksaa. Joskus on olemassa piilevä syy, jonka hoitaminen on tehokkaampaa kuin sen vaikutusten hoitaminen silmänympäryksissä. Esimerkiksi nenän tukkoisuus, joka aiheuttaa silmien ympärillä olevien suonien laajenemisen. Tällöin nenän tukkoisuuden syyn (esimerkiksi allergia) hoitaminen veisi pois myös silmien ympärillä olevat mustat renkaat.

Lue myös:

Kommentoi »