Terve.fi

Tarvitsetko uudet kengät? Näin löydät oikeanlaiset

Tarvitsetko uudet kengät? Näin löydät oikeanlaiset
Kävely on mukava harrastus ja tapa liikkua, varsinkin kun alla on oikeanlaiset kävelykengät. 7 vinkkiä oikeanlaisten kävelykenkien hankintaan.
Julkaistu 5.4.2011

Käveleminen on yksi hyvän, terveellisen elämän edellytyksistä. Siksi kunnolliset kävelykengät ovat tärkeät. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla löydät oikeanlaiset kävelykengät jaloillesi.

1. Mukavuus ennen ulkonäköä

Hyviä kävelykenkiä valittaessa kannattaa pitää mielessä muutamia tärkeitä asioita. Ensinnäkin, jos olet tosissasi kävelyharrastuksen kanssa, kenkien ulkonäkö ei ole se tärkein asia. Valitse sen sijaan kengät, jotka tukevat sinua harrastuksessasi.

2. Joustavuus

Kengän täytyy olla hyvin joustava. Joustavuus on tärkeää, koska kävellessäsi jalkojen täytyy joustaa, etkä silloin tahdo kenkää, joka on liian jäykkä.

3. Iskunvaimennus

Hyvät kävelykengät vaimentavat tehokkaasti iskuja. Jos olet antaumuksellinen liikkuja, käytät kävelykenkiäsi paljon, jolloin iskunvaimennuksen tulisi säilyä vahingoittumattomana.

4. Oikea koko on tärkeä

Älä odota, että kengät venyvät ja muuttuvat mukavimmiksi ajan myötä. Jos kengät ovat liian tiukat tietyistä kohdista kokeillessasi niitä, kannattaa etsiä toinen pari.

5. Testaa kunnolla ennen ostoa

Kun ostat kengät, kävele niillä liikkeessä kunnon lenkki. Se tuskin haittaa myyjiä, ja on tärkeää testat, tuntuvatko kengät todella hyviltä jalassa.

6. Korkkarit ja sandaalit eivät sovi kävelykengiksi

Huolehdi, että käytät kenkiä, jotka tukevat jalkaa kävellessä. Tämä tarkoittaa sandaalien ja korkeiden korkojen välttämistä.

7. Ota oma aikasi

Kunnollisten kävelykenkien löytäminen voi viedä aikaa, mutta se on sen arvoista!

Lähde: Ehow.com

Kommentoi »