Treeni ja ravinto

Talviset sopat: hernekeitto

Samettisen pehmeä hernesosekeitto tuo vihreyttä pimeään vuodenaikaan.

28.12.2011

Vihreä voimakeitto

4 hengelle

8 dl vettä3 rkl kasvisfondia500 g pakasteherneitä2 tlk (á noin 400 g) valkoisia papuja2 valkosipulinkynttä1 tl kuivattua rosmariinia½ tl murskattua roseepippuria2 dl soijakermaanoin ½ tl suolaa

Päälle1 ruukku hienonnettua basilikaa2 rkl auringonkukansiemeniä2 tl raastettua sitruunankuorta2 tl sitruunamehua½ tl sokeria1 rkl (rosmariinilla maustettua) oliiviöljyä100 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa tai kasvirasvavalmistetta

Kiehauta vesi ja fondi kattilassa. Lisää herneet. Valuta pavut liemestään joukkoon.Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet mukaan. Keitä noin 10 minuuttia. Mausta rosmariinilla ja roseepippurilla.Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää soijakerma.Tarkista maku ja mausta suolalla. Kuumenna, älä enää keitä.Sekoita kaikki päällyksen ainekset keskenään ja tarjoa keiton silmänä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt