
Talviset sopat: hernekeitto
Samettisen pehmeä hernesosekeitto tuo vihreyttä pimeään vuodenaikaan.
Vihreä voimakeitto
4 hengelle
8 dl vettä3 rkl kasvisfondia500 g pakasteherneitä2 tlk (á noin 400 g) valkoisia papuja2 valkosipulinkynttä1 tl kuivattua rosmariinia½ tl murskattua roseepippuria2 dl soijakermaanoin ½ tl suolaa
Päälle1 ruukku hienonnettua basilikaa2 rkl auringonkukansiemeniä2 tl raastettua sitruunankuorta2 tl sitruunamehua½ tl sokeria1 rkl (rosmariinilla maustettua) oliiviöljyä100 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa tai kasvirasvavalmistetta
Kiehauta vesi ja fondi kattilassa. Lisää herneet. Valuta pavut liemestään joukkoon.Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet mukaan. Keitä noin 10 minuuttia. Mausta rosmariinilla ja roseepippurilla.Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää soijakerma.Tarkista maku ja mausta suolalla. Kuumenna, älä enää keitä.Sekoita kaikki päällyksen ainekset keskenään ja tarjoa keiton silmänä.