
Talviset sopat: borssikeitto
Tämä borssikeitto sopii myös kasvissyöjälle.
Punaisena hehkuvan borssin syvän maun salaisuus ovat riittävän pitkä keittoaika, tuoreet yrtit sekä hunajan ja etikan suloinen tasapaino.
Kasvisyöjän parempi borssi
4 hengelle
450 g punajuuria1 etikkapunajuuri3 porkkanaa1 sipuli100 g juuriselleriä400 g keräkaalia2 rkl öljyä1 rkl voita1 ½ l vettä4 kasvisliemikuutiota1 rkl punaviinietikkaa1 rkl etikkapunajuurien lientä½ sitruunan mehu1 tl hunajaa3 laakerinlehteänoin 1/4 tl suolaa½ tl mustapippuria1 rkl tuoretta, hienonnettua rakuunaa1 rkl tuoretta, hienonnettua kirveliä
Kuori ja raasta punajuuret (tai käytä esikeitettyjä, vakuumiin pakattuja punajuuria), etikkapunajuuri, porkkanat, sipuli, juuriselleri ja keräkaali.Kuumenna rasvat kattilassa ja paista raastettuja kasviksia noin 10 minuuttia.Lisää yrttejä lukuun ottamatta loput ainekset kattilaan ja anna keiton kiehua kannen alla noin 40 minuuttia (20 minuuttia riittää esikeitetyille punajuurille).Lisää lopuksi yrttisilppu ja sekoita, älä enää keitä. Tarjoa halutessasi smetanan tai ranskankerman kera.